Úspešný anglický filmár Ridley Scott sa v poslednom čase venuje hlavne produkcii. Každý rok sa však do kín dostane aj jeho nový réžijný počin. Koncom tohto mesiaca sa aj na naše plátna dostane thriller Pavučina lží s Leonardom DiCapriom a Russellom Croweom v hlavných úlohách. A práve s druhým menovaným chystá nový projekt aj pre budúci rok.

Russel Crowe a Ridly Scott už spolupracovali na veľmi úspšenej snímke Gladiátor a očividne si rozumeli. Ich najnovší film s názovom Nottingham prinesie nový pohľad na Robina Hooda. Film je ešte v štádiu príprav, takže mnoho informácií ešte nie je dostupných. Režisér však vypustil do sveta jednu veľmi zaujímavú a podstatnú. Russel Crowe dostal dvojrolu. Zahrá si aj Robina Hooda a aj Šerifa z Nottinghamu, ktorý bol doteraz zobrazovaný ako Hoodov úhlavný nepriateľ. V tejto verzii to bude jedná a tá istá postava. Cez deň strážca zákona a v noci bojovník za spravodlivosť.

O čo vlastne pôjde a proti komu bude vlastne Crowe bojovať nie je ešte známe. O scenár sa postarala dvojica Ethan Reiff a Cyrus Voris, ktorí naposledy stáli za snímkou Kung Fu Panda. V obsadení bolo potvrdené iba jedno ďalšie meno a to pre úlohu Lady Mariany. Stvárni ju americká herečka Sienna Miller. Spomína sa napríklad aj William Hurt.

Zaujímavo vyzerajúca snímka Nottingham sa do kín dostane presne o rok, v novembri 2009. Ak sa teda nič nepokazí a v nakrúcaní nenastanú prietahy.