David Fincher pri výrobe filmu Mank © 2021 Netflix David Fincher pri výrobe filmu Mank © 2021 Netflix

Legendárny režisér David Fincher sa čoskoro pustí do projektu, z ktorého jeho fanúšikom poskočí srdce. Dokopy sa totiž dá so scenáristom kultovej klasiky Sedem

Naposledy sa David Fincher pripomenul filmom Mank. V ňom vyrozprával príbeh Hermana Mankiewicza, scenáristu filmu Občan Kane. V čiernobielom filme mohol divák nazrieť na zákulisie písania scenára, hlavné aj vedľajšie motívy jeho tvorby a nadýchal sa atmosféry starého Hollywoodu. Ostatne, film sa pozdával aj kritike, je jedným z favoritov v kategórii pre najlepšie filmy na Zlatých glóbusoch.

Nový projekt bude okrem návratu k bývalému scenáristovi znamenať aj návrat k obľúbenému žánru. Film, ktorý ešte nemá názov, našiel svoju predlohu v novele z pera Alexisa Nolenta. The Killer (tak sa novela volá) rozpráva príbeh chladnokrvného vraha prechádzajúceho psychickou krízou. Neriadi sa pritom žiadnym morálnym kompasom. Ako presne Fincher pojme tento film zatiaľ nie je známe.

Web Deadline.com informoval o tom, že by si jednu z postáv mal zahrať Michael Fassbender. Netflix zatiaľ nekomentoval pravdivosť tejto informácie. So streamovacou službou má Fincher niekoľkoročnú exkluzívnu zmluvu.