Techaský masaker motorovou pílou z roku 1974 Techaský masaker motorovou pílou z roku 1974

O remakeu hororovej klasiky z roku 1974 sa hovorí už nejakú dobu. Najnovšie už v spojení s bratským režisérskym duom, Ryanom a Andym Tohillovými, ktoré je známe vďaka svojmu filmu The Dig. Bratia sa rozhodli chopiť projektu a nakrútiť svoju vlastnú krvavú verziu, ktorá sa podľa ich slov navždy vryje divákom to pamäti.

Pre tých, ktorým je dej tohto filmu neznámy, ide o príbeh piatich postáv, ktorí sa rozhodli navštíviť hrob svojho starého otca v Texase. Čo však netušia je, že sa stanú obeťami psychopata Leatherface a jeho rodiny. Režisér Tobe Hooper bol za tento kúsok chválený, ale aj veľmi kritizovaný, kvôli explicitnému zobrazovaniu násilia a čiernemu humoru. Napriek tomu sa v priebehu niekoľkých desaťročí tento film stal inšpiráciou pre ďalšie verzie. Medzi najznámejšie patrí rovnomerná verzia z roku 2003 s Jessicou Biel, a neskôr aj prológ z roku 2006.

Podľa doterajších informácii sa Tohillovci budú snažiť dosiahnuť niečo podobné, a síce, nakrútiť film, ktorý sa bude publiku páčiť a zároveň ho šokuje. Projekt momentálne vlastní produkčná spoločnosť Legendary Pictures, no súrodenecké duo bude na novom filme pracovať s Fede Alvarezom (režisérom filmu Lesný duch z roku 2013), ktorý bude jeho producentom a o scenár sa postará Chris Thomas Devlin.