O tom, že kultový Mad Max sa vráti na plátna kín, sme písali po prvýkrát už pred dvoma rokmi. Plány boli v tom čase smelé, hovorilo sa dokonca o nakrúcaní hneď dvoch filmov naraz. Sériu sa rozhodol reštartovať sám tvorca pôvodnej trilógie, režisér a scenárista George Miller. Štvrtý film s názvom Mad Max: Fury Road sa má pozrieť na udalosti pred prvým filmom z roku 1979. Premiéra bola pôvodne plánovaná už na rok 2013.

Avšak, produkciu v namíbijskej púšti zastihlo niekoľko komplikácií, ku ktorým sa pridalo aj prekročenie rozpočtu. Nakrúcalo sa tak až do konca roku 2012 a ešte v novembri 2013 sa robili dokrútky a prerábky niektorých záberov. Uvedenie filmu do kín sa tak výrazne oddialilo. Aktuálne je premiéra určená na 15. máj 2015, čo bude takmer presne 30 rokov po poslednom dieli.

O filme doteraz neboli zverejnené žiadne nové informácie, ktoré by sme nemali uvedené už v pôvodnej správe. Uverejnený bol aspoň prvý trailer a to počas práve včera ukončenom Comic-Cone International v San Diegu.