Tvorbu režiséra a scenáristu Georga Millera poznajú najmä deti. Stál totiž za úspešnými detskými či rodinnými filmami Prasiatko Babe (Babe: Pig in the City, 1998) a Happy Feet (2006). Úspech mali aj jeho filmy pre vyzretejšie publikum, Liek pre Lorenza (Lorenzo’s Oil, 1992) a Čarodejnice z Eastwicku (The Witches of Eastwick, 1987), ktoré sa k nám dostali až neskôr cez televíziu. Do histórie svetového filmu sa však zapísal už o niečo skôr, sériou akčných scifi filmov Šialený Max (Mad Max). Najmä prvý diel trilógie z roku 1979 sa stal kultovým a otvoril dvere pre austrálsku kinematografiu do sveta, najmä do USA. Celkovo snímka zarobila 100 miliónov dolárov a to pri rozpočte len niečo okolo 600 tisíc dolárov. Hlavnú úlohu stvárnil vtedy ešte neznámy Mel Gibson.

Po mnohých rokoch sa rozhodol George Miller k svojmu najúspešnejšiemu dielu vrátiť a už tento mesiac sa v namíbijskej púšti rozbehne nakrúcanie Mad Max: Fury Road. Séria rozpráva príbeh Maxa Rockatanského, ktorý je v prvom filme policajt bojujúci za mier v postapokalyptickej Austrálii. Tento suchý dystopický svet nie je práve pohostinné miesto. Bojuje sa v ňom o zdroje, najmä o ropu. Záujmy slabších tak bráni aj v pokračovaniach. Nový film nás však zavedie do skoršieho obdobia, pred prvý film. Mladšieho Maxa stvárni Tom Hardy (Inception, RocknRolla). V jednej z ďalších úloh sa objaví aj Charlize Theron.

To, čo je zatiaľ zverejnené z príbehu, znie dosť bizarne. Púšťou si to valí konvoj, ktorý prepravuje takzvaných Päť manželiek – krásne mladé ženy (hrať ich budú modelky a začínajúce herečky) sú však veľkým lákadlom pre miestny gang, ktorý sa ich rozhodne uniesť. A práve Šialený Max sa im v tom pokúsi zabrániť. Zároveň s nakrúcaním štvorky bude prebiehať aj nakrúcanie piateho dielu s názvom Furiosa. O ňom sa ešte nič nevie, ale George Miller sľubuje už aj diel šiesty. Pre ten práve píšu scenár. Prvý film z novej trilógie sa tak pravdepodobne viac zameria na vykreslenie charakteru hlavného hrdinu a popísanie sveta. V kinách by sa mal objaviť na budúci rok.