V duchu svojej slávnej filmovej repliky sa Arnold Schwarzenegger po ukončení politickej kariéry vracia k tej hereckej. Po zvolení do funkcie guvernéra štátu Kalifornia v roku 2003 svoje filmové aktivity na dlhých osem rokov utlmil na minimum. Objavil sa sporadicky v malých, či dokonca len v cameo úlohách. Zaiste, k váženej verejnej funkcii sa hranie nehodilo. Teraz však vôbec nezaháľa.

Už koncom tohto leta ho uvidíme v pokračovaní akčného trháku The Expendables, v ktorom sa naplno rozvinie jeho cameo postava z prvého dielu. Objaví sa tam po boku ostatných akčných hviezd čias minulých i dnešných ako sú Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris a Jason Statham. Podľa trailerov to vyzerá viac ako výborne.

Arnold nám oznámil svoj návrat na strieborné plátno práve v tomto traileri a myslel to naozaj vážne:

Vo fáze postprodukcie sa nachádzajú ďalšie dve snímky. Už začiatkom budúceho roka by sa mal do kín dostať akčný film Last Stand, v ktorom stvárni šerifa malého pohraničného mestečka. O tomto filme režiséra Kim Ji-woona sme už písali minulý rok, samostatnú správu nájdete tu. Pôjde o jeho prvú hlavnú rolu od roku 2003. Po boku Sylvestra Stalloneho sa objaví minimálne ešte raz a to rovnako v budúcom roku, v snímke The Tomb. Príbeh o úspešnom architektovi high-tech väzníc (Stallone), ktorý sa nakoniec dostane po krivom obvinení do jedného zo svojich výtvorov ako väzeň, vzniká pod taktovkou úspešného švédskeho režiséra Mikaela Håfströma (Zlo, Izba 1408). Schwarzenegger v ňom dostal úlohu Stalloneovho spoluväzňa, ktorý mu pomôže z väzenia ujsť. Nemalo by však ísť len o čistú akčnú záležitosť a práve Arnoldova postava by mala priniesť do deja viac hĺbky. Dátum premiéry ešte nebol zverejnený.

Meno Arnolda Schwarzeneggera sa spomína aj v súvislosti s viacerými projektmi, ktoré by mali svetlo sveta uzrieť v druhej polovici roka 2013 (Ten, Unknow Soldier), či v roku 2014. Fanúšikov však najviac potešila správa, že sa objaví v ďalších dvoch pokračovaniach Terminátora. Päťka a šestka budú pokračovať v kurze, ktorý nastavil McG v Terminator Salvation, i keď reakcie neboli jednoznačné. Osobne to považujem za veľmi vhodné rozhodnutie a prítomnosť starého Terminátora možno do série vráti to, čo stratila presunutím diania do postapokalyptickej budúcnosti. Nakrúcanie prvého z dvojice filmov sa začne už v budúcom roku.