V septembri vyjde na anglofónnych trhoch netradičná publikácia. Svoj skutočný príbeh s pomocou ďalších dvoch autorov spracoval Dán Morten Storm. Tento takmer dvojmetrový ryšavý chlapík s minulosťou člena motorkárskeho gangu, ktorý strávil časť života vo väzení, konvertoval na islam a dostal sa až do Al-Káidy, kde mal blízko k vysokopostavených členom tejto teroristickej siete.

Neskôr však pochopil o čo ide a bol si vedomí všetkých negatívnych aktivít. Rozhodol sa preto prebehnúť a stal sa agentom v utajení pre americkú, britskú a dánsku tajnú službu. S jeho pomocou sa podarilo odstrániť viacerých prominentných teroristov a jeho hlavnou misiou bolo zneškodnenie svojho mentora v Al-Káide, ktorým bol americký imán Anwar al-Awlaki. Ten mal v organizácií nastarosti médiá a nábor nových členov. Bol taktiež zodpovedný za mnoho teroristických útokov v USA a Kanade. Autobiografická kniha ma názov Agent Storm: My Life Inside Al Qaeda.

A ako asi tušíte, z knihy bude aj film. Práva zakúpilo štúdio Sony Pictures a jej filmovú adaptáciu sa postará jeden z najlepších amerických producentov, Scott Rudin, ktorý ako prvý producent vôbec získal všetky prestížne ocenenia – Emmy, Grammy, Oscar a Tony. Na konte má napríklad snímky Inside Llewyn Davis, Moonrise Kingdom, The Girl with the Dragon Tattoo, The Social Network a mnohé ďalšie. Réžia bola zverená do rúk Paula Greengrassa, ktorý s Rudinom pracoval na minuloročnom thrillery podľa skutočného príbehu Captian Phillips. Aj filmy ako Bournová trilógia a Zelená zóna z neho robia priam ideálneho človeka na takýto projekt.

Žiadne ďalšie podrobnosti nie sú známe, ale rozhodne sa je na čo tešiť.