Black Widow © 2021 Disney+ Black Widow © 2021 Disney+

Pandémia ešte ani zďaleka nekončí, filmové premiéry sa opät posúvajú. Už v minulom článku sme vás informovali o posunoch pre niekoľko veľkých blockbusterov, teraz k nim pribúdajú ďalšie.

Aktuálnu vlnu presúvania termínov spustila Marvelovka Black Widow. Pôvodný májový dátum premiéry je po novom presunutý na 7. júla tohto roka. Zaujímavosťou je, že film bude v uvedený zároveň v kinách aj na službe Disney+. Diváci si ho nebudú môcť pozrieť v rámci balíka obyčajného predplatného, služba si vyžiada špeciálny poplatok. Zatiaľ je nepravdepodobné, že Disney+ bude v tomto čase na Slovensku dostupný, možno sa však za pár mesiacov ešte čosi zmení.

Disney presunul aj niekoľko ďalších premiér. Očakávaná Cruella s Emmou Stone má doraziť 28. mája, takisto zároveň do kín aj na streamovaciu službu za špeciálny poplatok. Za bežné predplatné bude pixarovka Luca (18. júna), u nás by sa od tohto dátumu mal film vysielať v kinách.

Novinky hlási aj očakávaný akčný Free Guy s Ryanom Reynoldsom v hlavnej úlohe. Príbeh o chlapovi žijúcom vo videohre má v pláne ísť do kín od 13. augusta. Ďalšia marvelovka Shang Chi and the Legend of the Ten Rings mala byť v kinách v júli, nateraz má premiéru presunutú na 3. septembra. Nový Kingsman dorazí na plátna 22.12., Deep Water s Benom Affleckom a Anou de Armas zase 14.1. budúceho roka. Smrť na Níle o ďalšom dobrodružstve detektíva Poirota dostane premiéru až vo februári budúceho roka.