Stowaway © 2021 Netflix Stowaway © 2021 Netflix

Dobrých sci-fi filmov nie je nikdy dosť, Netflix ponúkne o mesiac ďalší z nich. Film Stowaway ponúkne kvarteto hercov a zaujímavú zápletku.

Toni Collette, Anna Kendrick, Daniel Dae Kim a Shamier Anderson sa predstavia vo filme, ktorý na streamingovú službu dorazí 22. apríla. Pôvodne o film prejavilo záujem štúdio Sony, napokon však Netflix ponúkne snímku v jeden deň takmer globálne. Objaví sa v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Novom Zélande, Inddii, Latinskej Amerike, Afrike a na hlavných trhoch v Ázii a Európe.

Na režisérsku stoličku zasadol Joe Penna, scenár napísal Ryan Morrison. Duo prinieslo pred tromi rokmi film Arctic: Ľadové peklo, v hlavnej úlohe s Madsom Mikkelsenom. Hoci ide o americkú produkciu, film bol natočený v Nemecku.

Príbeh nás vezme na na misiu na Mars. Počas nej sa na lodi prevážajúcej posádku objaví nečakaný čierny pasažier, ktorý omylom spôsobí katastrofu. Situácia so zlyhávaním životne dôležitých funkcií donúti posádku konať, okrem morálne náročného rozhodnutia im situáciu skomplikujú aj osobné konflikty a veľké nezhody. Nižšie si môžete pozrieť trailer k filmu.