Andrew Lou je nesmierne skúsený hong-kongský režisér. Na konte má už 41 filmov a to nie len v rodnom meste, ale i v Číne, Južnej Kórey a v USA. Známy je najmä vďaka svojim kriminálnym filmom a menovite jeden z nich, Internal Affairs (2002), skutočne prerazil aj na Západe. DVD vyšlo dokonca aj u nás. Tejto snímke však o pár rokov neskôr urobil verný remake pod názvom The Departed Martin Scorsese a po prvýkrát vo svojej kariére získal Oscara.

Môže to pôsobiť trochu nefér, ale páni sa dali (opäť) dokopy. Martin Scorsese pôsobí ako producent pri Luovom novom filme Revenge of the Green Dragons, na ktorom pracuje so spolurežisérom a scenáristom Andrew Loo-m (celkom bežný Lou postup). Príbeh je voľne inšpirovaný skutočnými udalosťami okolo ázijských gangov v New Yorku. V centre diania sa ocitnú dvaja bratia z Číny, Sonny (Justin Chon) a Steven (Kevin Wu), ktorých doma nečaká svetlá budúcnosť. Šťastie sa rozhodnú skúsiť v newyorskej čínskej mafii. Sonny sa však rozhodne spolupracovať s políciou, a zradí tak organizáciu i svojho brata.

Premiéra snímky prebehne v septembri počas Torontského filmového festivalu a v októbri sa pokúsi zabodovať v amerických kinách.