Vo väčšine mienkotvorných i nemienkotvorných médiach sme sa tento týždeň mohli dočítať, že švajčiarske úrady odmietli vydať Romana Polanského na trestné stíhanie do USA. Keďže si je pán režisér už istejší svojou budúcnosťou, rozbieha prípravy na svoj nasledujúci film. Ako informoval NY Daily News pôjde o adaptáciu francúzskej divadelnej hry God of Carnage (Le Dieu du Carnage). Napísala ju Yasmina Reza a prvýkrát bola odpremiérovaná v roku 2006 v Zürichu. Od vtedy stihla získať niekoľko prestížnych cien.

Dej sa krúti okolo rodičov, ktorých jedenásťročné deti sa v parku pobijú. Ešte v ten večer sa rodičia oboch chlapcov stretnú, aby prediskutovali to, čo sa stalo. Sú to veľmi rozdielni ľudia a diskusia sa postupom času mení vo veľmi iracionálnu. Pretriasajú sa témy ako myzogínstvo, rasizmus, či homofóbia.

Hra bola naskúšaná už viackrát, aj v Londýne, či na Broadwayi. V jednotlivých produkciách sa objavili aj filmoví herci ako Ralph Fiennes, či Jeff Daniels. Polansky by teda mohol siahnuť aj po týchto kvalitných hercoch, ktorý navyše látku veľmi dobre poznajú. Yasmina Reza, podľa vlastných slov, spolupracuje s Polanskym na adaptácii už od minulého roka. Nakrúcanie by sa malo začať budúci rok niekde v Európe.

Zdroj: NY Daily News, Wikipédia.