Ak sa Vám páčil čo len jeden z filmov ako Batman Begins, Agent bez minulosti, Piráti z Karibiku, X-Men alebo trilógia Indiana Jones či Jurský park, máte sa na ďalší rok, na čo tešiť. Totiž na všetky tieto filmy sa chystajú veľkolepé pokračovania.

Na sklonku leta sa začína nakrúcať tretie pokračovanie úspešného thrilleru Agent bez minulosti s názvom The Bourne Ultimatum. Film teraz nebude mať toho s rovnomennou knihou veľa spoločného. Ako sa vyjadril producent Frank Marshall, medzi hlavnými postavami v podaní Matta Damona a Julie Stiles by to už mohlo poriadne zaiskriť.

Potom príde rad na pokračovanie klasickej dobrodružnej ságy- Indiana Jones IV. K réžií sa vráti Steven Spielberg, na scenári pracuje George Lucas a v hlavnej úlohe uvidíme starého dobrého Harrisona Forda.

Čo sa týka Jurského Parku 4, nie je toho veľa istého. Režisérske či herecké obsadenie nie je zatiaľ známe. Jediný, kto je známy sú scenáristi, ktorými sú Michael Crichton (celá jurská trilógia) a William Monahan (Kráľovstvo nebeské).

Po veľkom kasovom úspechu Batman Begins, ktorý odštartoval novú sériu o netopierom mužovi sa pokračovanie bude nakrúcať naisto, no rovnako ako v prípade štvrtého pokračovania Pirátov Karibiku nie je veľa známeho. O cieľavedomosti Jerryho Bruckheimera svedčí aj fakt, že svetlo sveta neuzrel druhý diel, a už sa hovorí o štvrtom pokračovaní. A čo bude s X-Men 4? Hádam iba pri tomto filme ešte nie je nič isté, lebo herci majú zatiaľ zmluvy iba na tri filmy a nič nové sa zatiaľ nedeje.

Dúfam, že Vás tieto informácie ohľadom pokračovania úspešných a klasických blockbusterov aspoň troch potešili. Aj keď čakanie bude dosť dlhé, ale možno o to viac si vychutnáte chvíľku filmového času vo vašom kine.