Úspech animáka Rango s Johnym Deppom v hlavnej hlasovej úlohe motivoval chlapcov a dievčatá vo filmovej spoločnosti Paramount k rozhodnutiu o otvorení vlastného animovaného štúdia. To by malo produkovať filmy pre nich samotných a zároveň aj pre ich pobočku Nicklodeon, ktorá sa zameriava na detského diváka. Zameriavať sa budú najmä na rodinné filmy. Má ísť o vysokokvalitné produkcie s rozpočtom 100 a viac miliónov dolárov.

Prvý film má uzrieť svetlo sveta v roku 2014. Prvé námety sa už pripravujú. Paramount bude musieť zatiaľ pohľadať pracovníkov nového štúdia. Doteraz bola totiž animovaná tvorba v distribúcii Paramountu zastúpená produkciou Dreamworks Animation, pričom dohoda o spolupráci končí budúci rok. Rango bol prvý vlastný celovečerný animovaný film Paramountu, ale i ten bol vyrábaný v externom prostredí. O celú animáciu sa postarala firma Industrial Light&Magic, pre ktorú to bol tak prvý kompletne animovaný film. Doteraz sa zameriavala takmer výhradne na špeciálne efekty.

Paramount si chce týmto krokom zabezpečiť vlastné kapacity v produkcii animovaných filmov, aby nemusel na tomto stále lukratívnom trhu závisieť plne na externých spoločnostiach. Minimálne v prvých rokoch má nové štúdio dokončiť jeden film ročne.

Zdroj: The Hollywood Reporter