Steven Spielberg má aktuálne ako režisér rozpracovaných niekoľko filmov a dva z nich sú určené hlavne detskému divákovi. Popri Tintinových dobrodružstvách sa v postprodukcii nachádza aj vojnová snímka War Horse. Nedávno bol uvedený jej prvý teaser, ktorý nájdete pod článkom. Možno je označenie detský film pri vojnovej tematike netradičné, ale ide o adaptáciu rovnomennej detskej knižky anglického autora Michaela Morpurgo z roku 1982 a rovnako i divadelnej hry. Kniha i divadelná adaptácia mali veľký medzinárodný úspech.

Hlavnou postavou je mladík Albert (Jeremy Irvine), ktorého koňa Joyeho odkúpi britská kavaléria a je poslaný na bojiská Prvej svetovej vojny. Michael Morpurgo chcel prostredníctvom jedného koňa vyrozprávať príbeh koní počas veľkej vojny, v ktorej ich zahynulo 10 miliónov. Kôň Joye sa postupne stretne s rôznymi aktérmi bojov. Prejde od Alberta k britskému dôstojníkovi, potom k nemeckému vojakovi a svoju púť zakončí na francúzskej farme. Albert sa však s osudom svojho koňa nevie zmieriť. Na to, aby sa pridal do armády, je stále primladý, a tak sa rozhodne vydať na záchrannú misiu na vlastnú päsť a priviesť svojho koňa späť domov.

Nakrúcalo sa v Anglicku a v obsadení sa objavili prevažne európsky herci. Hlavná rola bola zverená mladému a neznámemu Jeremymu Irvinovi, ktorý má herecké vzdelanie a zatiaľ sa objavoval prevažne na divadelných doskách. Jeho meno sa však už spomína aj v prípade ďalších filmových projektov. So Spielbergom na filme pracovali aj jeho tradiční spolupracovníci skladateľ John Williams, kameraman Janusz Kaminski a strihač Michael Kahn. Premiéra je určená na 28. december 2011.