Christopher Nolan dokončuje prípravy na nakrúcanie svojej tretej Batmanovky. To by sa malo začať už v máji a premiéra filmu je zatiaľ naplánovaná na 20. júna 2012. Ako poslední sa k obsadeniu pridali Anne Hathaway a Tom Hardy, obaja v úlohách záporákov.

Snímka nesie názov The Dark Knight Rises a vďaka nej sa Nolan stane vôbec prvým režisérom, ktorý režíroval viac ako dva filmy o Batmanovi. V hlavnej úlohe sa opäť predstaví Christian Bale, rovnako prvý herec stvárňujúci temného rytiera po tretíkrát. Vrátia sa aj starí známi Michael Caine ako verný sluha Alfréd, Morgen Freeman v úlohe šéfa Wayne Industries a Gary Oldman ako policajt Gordon.

Tvorcovia zvažovali viacero antagonistov, dlho sa hovorilo o Mr. Freezem a Penguinovi, ale konečný výber padol na Catwoman a Banea. Záporné roly boli zverené dvojici mladých hercov. Anne Hathaway je pre úlohu Catwoman zaujímavý výber, uvidíme, čo z nej Nolan dostane. Toma Hardyho si priviedol z predchádzajúcej úspešnej spolupráce na Počiatku. Je isté, že v ňom režisér vidí veľký potenciál a toto obsadenie ho môže opäť posunúť.

Zdroj: Hollywood Reporter