Avengers: Endgame © 2019 Marvel Avengers: Endgame © 2019 Marvel

Pozornosť fanúšikov Marvel univerza sa v posledných týždňoch upierala najmä na nové filmy o Spider-Manovi a Dr. Strangeovi. Najbližšie projekty majú ešte viac prepájať staré snímky s novými v už beztak komplikovanom svete plnom superhrdinov. No a o prepájaní bude aj najnovší Thor.

Do snímky s názvom Thor: Love and Thunder už štúdio potvrdilo niekoľko mien z filmov o Strážcoch Galaxie, ďalšie sa pridávajú vzhľadom na to, že niektorí herci boli zachytení na natáčaní v Austrálii.

V novom filme od Taiku Waititiho sa objaví aj Chris Pratt (Peter Quill alebo Star-Lord ak chcete), Karen Gillian (Nebula), Dave Bautista (Draw), Sean Gunn (Kraglin a predloha pre Rocketa) a postavu mimozemšťanky s tykadielkami Pom Klementieff (Mantis). Otázny je návrat Groota (ten je však celý animovaný) a Gamory, ktorú zrejme budú tvorcovia tajiť do poslednej chvíle vzhľadom na okolnosti konca posledných príbehov Strážcov Galaxie. Akú veľkú úlohu budú títo herci nie je jasné, pretlak známych mien však bude značný. Príbeh bude, samozrejme, najmä o Thorovi (Chris Hemsworth), ale aj o Valkryi, novej vládkyni Asgardu.

 

Karen Gillan, Dave Bautista a Chris Pratt v Austrálii pred natáčaním novej snímky o Thorovi © 2020 twitter.com/cosmic_marvel

Filmy o superhrdinoch nešetria veľkými menami ani na poli záporákov, no a v tomto prípade pôjde o jedno naozaj veľké. Gorra, zabijaka bohov, si zahrá Christian Bale. So supersilnou entitou bude mať Thor veľký problém vzhľadom na to, že Gorrovi už v minulosti niekoľko bohov padlo za obeť.

Thor: Love and Thunder bude štvrtým filmom zo série o severskom bohovi, čo vlastne robí tieto príbehy prvou kvadrilógiou v MCU univerze. Premiéru má naplánovanú na úvod mája v roku 2022.