Space Sweepers © 2021 Netflix Space Sweepers © 2021 Netflix

Hovoria o ňom ako o kórejských Hviezdnych vojnách. Od filmu Space Sweepers má Netflix obrovské očakávania. Podľa traileru rozhodne opodstatnené.

Veľa humoru, energie a nadupanej akcie v beztiažovom stave sľubuje novinka z Kórejského polostrova. Netflix má Kórejskej republike veľkú popularitu a údajne tu chce postaviť aj nové štúdiá. Akvizícia v podobe zaujímavého sci-fi preto nie je veľkým prekvapením.

Space Sweepers rozprávajú príbeh vesmírnej lode Victory. Jej členovia patria medzi elitu v zbere vesmírneho odpadu, ktorý tvoria napríklad vyradené satelity či opustené vesmírne lode. Táto práca je lepšia, než živorenie na spustošenej Zemi, kde žije 95 percent obyvateľstva a dostupnejšia, než bývanie vo vesmírnych habitatoch pre tých najbohatších. 

Píše sa rok 2092, čo je oproti iným sci-fi filmom pomerne blízka budúcnosť. Posádka lode Victory sa dostane k zaujímavému úlovku. V havarovanom raketopláne nájde 7-ročné dievčatko. Malá Dorotka bude mať vysokú cenu, nie je totiž človekom, ale humanoidným robotom, ktorý je hľadaný a ktorý v sebe skrýva bombu. Ak nájdu správneho kupcu, budú mať veľkú radosť. Samozrejme, ak dovtedy Dorotka neexploduje.

Film o najlepších vesmírnych smetiaroch s roztomilým robotom na palube lode bude mať premiéru 5. februára na Netflixe. Režíroval Jo Sung-hee, v hlavných úlohách sa predstavia Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Jin Seon-kyu, Yoo Hae-jin a Richard Armitage.