Stephen FrySeptember vyniesol na svetlo sveta herecké obsadenie očakávaného druhého pokračovania Sherlocka Holmesa. Svoje úlohy v úspešnej kriminálke na spôsob Guya Ritchieho si samozrejme zopakujú Robert Downey Jr. ako slávny detektív a Jude Law ako jeho spoločník dr. Watson. K tandemu pribudnú minimálne dve ďalšie postavy pochádzajúce z knižnej predlohy.

Anglický herec, režisér a scenárista s nezabudnuteľným výzorom i hereckým prejavom, Shephen Fry, nedávno v interview pre rozhlasovú stanicu BBC prezradil, že sa zhostí postavy Sherlockovho taršieho brata. Mycroft Holmes má byť bystrejším, no zároveň i lenivejším zo súrodencov. Okrem toho má i podozrivé vzťahy s vládou.

Noomi RapaceV pokračovaní sa objaví i Sherlockov najväčší knižný protivník, profesor James Moriarty, ktorého stvárni Jared Harris. Preslávil sa najmä v americkom seriáli Mad Man. Pri obsadzovaní tejto postavy sa špekulovalo i napr. s Danielom Day-Lewisom či Bradom Pittom.

Poslednou hereckou novinkou je Noomi Rapace, ktorá zažiarila v severskej koprodukcii Muži, ktorí nenávidia ženy nakrútenej podľa predlohy známeho spisovateľa Stiega Larssona. Jej rola je zatiaľ zahalená tajomstvom, hoci na verejnosť prenikli informácie, že by mohlo ísť o postavu francúzskej cigánky.

Nakrúcanie druhého dielu Sherlocka Holmesa sa má začať koncom roka.