/Trio skúsených hercov u ktorých nechýba kvalita sa zíde na natáčaní nového filmu z policajného prostredia Pride and glory. Ako sme sa dozvedeli rozhovory sú takmer u konca a prvá klapka by mala cvaknúť začiatkom januára budúceho roka.

Spoločnosť New Line cinema si dala záležať na výbere správnych hercov a režisérske miesto podľa všetkého tiež veľmi nezaostáva. Zaostávala však moja znalosť človeka, ktorý sa chystá na zrealizovanie tejto napínavej drámy.

Jeho meno je Gavin O´Connor. Darmo som sa pokúšal vypátrať jeho rodisko, nepodarilo sa. Nie je to však žiadny začiatočník. Za sebou má už dva úspešné filmy, ktoré zapôsobili na divákov po celom svete. Ten prvý z roku 1999 s voľne preloženým názvom Túlavé topánky a minuloročný patriotský film o triumfálnom víťazstve americkej hokejovej reprezentácie nad ruskou „zbornou“ vo finále Olympiády 1980 (Hokejový zázrak).

Tieto dva filmy plus tretí pripravovaný majú spoločnú jednu vec. Ňou je meno herca Noaha Emmericha. Pamätať si ho môžeme z viacerých postáv, medzi inými napríklad stvárnil Marlona z Truman show, Chicka z Kódu Navajo alebo Gorda Herscha z Frekvencie. Angažovanie pre film Pride and glory nebolo istotne žiadnym prešľapom.

Írsky vyvrheľ alebo pijan ako ho vykresľuje každý nenásytný bulvárny článok Colin Farrell už o svojich kvalitách presvedčil v nejednom filme. Pre nás divákov je úplne jedno čo Colin porába vo svojom súkromnom živote, dôležité je že na pľaci vždy podá vynikajúci a sústredený výkon.

Tretie želiezko v ohni je asi najväčšia trefa do čierneho. Čerešničkou na torte totiž bude jednoznačne výkon Edwarda Nortona (na fotografii). Komu je toto meno známe dá za pravdu môjmu názoru, že zle ho ešte nevidel hrať nikto. Edward bude jednoznačne aj 50 rokov po smrti vyhľadávaným hercom pre široké publikum a nejeden herec bude stavať na jeho podklade. Tešme sa.

Zatiaľ toľko, viac Vám samozrejme prinesieme v správny čas.