Americký filmár John Carpenter (Halloween, Vec, Starman…) za posledných sedem rokov, od nie veľmi vydareného scifi hororu Duchovia Marsu, okrem pár častí seriálu Masters of Horor nepracoval na žiadnom vlastnom projekte. Produkoval len dvojicu podpriemerných akčných hororov. Zaujímave na tom je asi len to, že v jednom z nich, Vampires: Los Muertos, si zahral hlavnú postovu John Bon Jovi.

Mnohí si už mysleli, že Carpenter definitívne zavesil svoje remeslo na klinec. Nešlo totiž iba o jeho posledný film, ale už niekoľko rokov sa mu v podstate nedarilo. Aktuálne sa však jeho meno objavuje až pri troch filmoch. Je to viac ako rok a pol, čo boli zverejnené informácie o temnom hororovom thrilleri L.A. Gothic. To je ale tak všetko, čo sa k tomu dá povedať. Od vtedy je viac menej ticho. Podobná, informačne slabá situácia je aj pri posledne oznámenom projekte s názvom The Prince. Ten by sa mal do kín dostať v roku 2010. O čom to bude sa môžeme naozaj len domievať, ale mohlo by to mať niečo spoločné s Carpenterovým fantasy hororom Vládca temnôt (Prince of Darkness, 1987).

To, čo nás privádza reálnejšie k návratu Johna Carpentera na scénu, je snímka Scared Straight. Tento thriller z väzenského prostredia vyrozpráva príbeh mladého delikventa, ktorý sa dostáva do väzenia na niekoľko mesiacov v rámci vládneho projektu boja proti kriminalite. Má tak totiž pochopiť, aký krutý je život za mrežami. Zakrátko po jeho príchode vypukne vo väznici vzbura a mladík sa stáva rukojemníkom väzňov. Ujme sa ho našťastie iný, na doživotie odsúdený, väzeň, ktorý sa rozhodne pomôcť mu dostať sa von. Postavu “dobrého” väzňa stvárni Nicolas Cage.

Scared Straight by sa mal svoju premiéru odbiť počas roka 2009.