Ešte v roku 2016 oznámilo Sony Pictures zámer nakrútiť filmovú adaptáciu populárnej hernej série Uncharted. Odvtedy sa však projekt po mnohých komplikáciách výraznejšieho nepohol a dnes nie je vôbec jasné kedy a či vôbec sa dostane do kín. Tento nápad sa však stále teší priazni fanúšikov i mnohých filmárov.

Neprekvapí tak možno, že hra sa nakoniec dočkala aspoň fanúšikovského spracovania. Lenže, čo je pri fan filmoch výnimočné, tentoraz nešlo o obyčajných fanúšikov. Dala sa dokopy v skutku profesionálna produkcia na čele s kanadským režisérom Allanom Ungarom a hercom Nathanom Fillionom známym vďaka seriálom Firefly a Castle.

Uncharted © 2018 Allan Ungar

Allan Ungar určite nie je povedomé meno, ale pred pár rokmi si vyslúžil pozornosť vďaka akčnému thrilleru Gridlocked (2015), ktorý mnohé prestížne periodiká označili za jeden z najlepších filmov vo svojom žánri za posledné roky. Dnes ho môžete nájsť na Netflixe. Profesionálny prístup je vidieť aj v krátkom 14 minútovom filme Uncharted, ktorý si z hry neprepožičal len názov a hlavnú postavu Nathana Drakea, ale i štýl práce s kamerou v akčných scénach, čo fanúšikovská základňa patrične ocenila.

Nathan Fillion sa o rolu historika a lovca pokladov Natea Drakea zaujíma dlhodobo, takže tento film sa dá vnímať aj ako jeho snaha pripomenúť sa a ukázať, že na to má. Ak ste sledovali posledné série detektívneho seriálu Castle, určite vás Fillion pozitívne prekvapí. Opäť je vo forme, pôsobí mladšie a energickejšie.

A teraz už samotný film: