Protivné baby (Mean Girls) © 2004 Paramount Protivné baby (Mean Girls) © 2004 Paramount

Príbeh o troch namyslených stredoškoláčkach pozná asi každý. Film Protivné baby vyšiel v roku 2004 v hlavnej úlohe s Lindsey Lohanovou a dnes patrí medzi najznámejšie komédie s rovno niekoľkými ikonickými hláškami. V roku 2018 bol tento film prenesený aj na Broadway v podobe muzikálu a získal množstvo pozitívnych hodnotení spolu s dvanástimi nomináciami na cenu Tony.

Scenár filmu napísala Tina Fey (ktorá sa vo filme objavila tiež ako učiteľka Norburyová). Pre tých, ktorým film Protivné baby nič nehovorí, ide o príbeh Cady Heronovej, ktorá sa práve vrátila z africkej savany do malého mesta v Illinois. Tu sa spriahne s jej novými kamarátmi proti školskej kráľovnej Regine Georgeovej a jej posluhovačkám. Film mal veľmi slušné herecké obsadenie. Okrem spomínanej Lindsey Lohan tu účinkujú Rachel McAdams, Amanda Seyfried, či Lizzy Caplan.

Tina Fey sa podieľala aj na tvorbe muzikálu spolu so skladateľom Jeffom Richmondom a textárom Nellom Benjaminom. Tento istý tím sa rozhodol, že muzikálovú podobu filmu prenesú späť na filmové plátna. Spolupracovať budú s produkčnou spoločnosťou Saturday Night Live a Paramount Pictures.

Niektorí ľudia sa už teraz vo fáze predprodukcie obávajú, že pôjde len o ďalší zbytočný remake, avšak tvorcovia sú toho názoru, že nová verzia prinesie mnoho noviniek. Muzikál vznikol viac ako desaťročie po filme, a tak reaguje na nové spoločenské situácie a spolu s nimi prináša aj nové postavy.