Produkčná spoločnosť See Saw, ktorá stála napríklad za úspešnými snímkami Kráľova reč (The King’s Speech, 2010) a Hanba (Shame, 2011), pripravuje v britsko-francúzskej koprodukcii nové filmové spracovanie Shakespearovho slávneho diela Macbeth. V hlavných úlohách Macbethovcov sa predstavia Michael Fassbender a Marion Cotillard.

Tragický príbeh vojenského veliteľa, ktorý sa pod vplyvom veštby priaznivého osudu a manželky, rozhodne zavraždiť škótskeho kráľa, aby sa sám ujal vlády, patrí medzi najtemnejšie, ale zároveň i najsilnejšie tragédie Williama Shakespeara. Doteraz sa hra dočkala 17 filmových spracovaní a viacero ďalších filmov ňou bolo výrazne inšpirovaných.

Réžia bola zverená do rúk austrálskeho režisérovi Justinovi Kurzelovi, ktorí sa v odborných kruhoch preslávil nízkorozpočtovým kriminálnym hororom podľa skutočných udalostí Snowtown. Macbeth by mohol byť jeho vstupenkou do veľkého sveta. Producenti sú mladým režisérom nadšení a z ich vyjadrení je zrejmé, že v neho majú neobyčajne veľkú dôveru.

Ďalšie podrobnosti ešte nie sú známe. Film by sa mohol do kín dostať najskôr koncom roka 2014.