Alan Taylor pri nakrúcaní filmu Thor: Temný svetÚspešný seriálový režisér Alan Taylor – režíroval napr. seriály ako Hra o tróny (Game of Thrones) či Boardwalk Empire – sa ujal nielen pokračovania komiksového superhrdinu vo filme Thor: Temný svet (Thor: The Dark World, 2013), ale čoskoro sa popasuje s jedným z najúspešnejších sci-fi trhákov všetkých čias.

Viacero správ nahráva faktu, že sa Alan Taylor už stihol stretnúť s kompetentnými a diskutovať tak o spolupráci na novom Terminátorovi. S postom režiséra nového Terminátora boli spájané aj mená ako Ang Lee (Pí a jeho život, Life of Pi, 2012), Rian Johnson (Looper, 2012) a Denis Villeneuve (Zmiznutie, Prisoners, 2013). Alan Taylor však, zdá sa, je finálnou voľbou.

Časy, kedy Cameron a jeho T-800 v podaní Arnolda Swarzzeneggera valcovali kiná, sú preč a zatiaľ čo tretie pokračovanie pod názvom Terminátor 3: Vzbura strojov (Terminator 3: Rise of the Machines, 2003) bolo viac ako solídne, Terminator Salvation (2009) v mnohých aspektoch pokulhával a na svojich predchodcov nemá. Návrat hlási aj Arnold Schwarzenegger, bude preto viac ako zaujímavé sledovať ďalšie počínanie si najúspešnejšej robo-ságy na plátnach kín.

Premiéra nového Terminátora je naplánovaná na 26.jún 2015.