Českí filmoví tvorcovia z mladej generácie sa rozhodli znovu oživiť slávneho Majora Zemana. Tentoraz sa však objaví vo filme pod názvom Major Zeman se vrací!. Film je ešte len v štádiu príprav, ale už vzbudil vlnu odporu, hlavne zo strany obetí komunizmu. Film ma byť však poňatý ako akčná komédia zasadená do súčasnosti, respektíve do nedávnej minulosti. A čo je hlavné Major Zeman, bude dokonca „rehabilitovaný“ a dozvieme sa, že bol agentom CIA už počas svojej služby pre verejnú bezpečnosť.

Režisér Karel Spěváček a producent Peter Macek majú za sebou iba po jednom projekte. Ich predchádzajúce dielka vzbudili rozpačité reakcie publika aj kritiky, ale každé bolo svojim spôsobom úspešné a naplnilo očakávania svojich tvorcov. Režisér má na konte krvavú snímku Brak a producent sa podieľal na zombie hororovej komédie Choking Hazard. Scenár filmu Major Zeman se vrací! je už napísaný a podľa Vladimíra Brabca (Major Zeman), ktorý už súhlasil s účinkovaním vo filme je vtipný, veselý a neurážlivý. Malo by teda ísť o akčnú komédiu v štýle podobnom sérii o agentovi jeho veličenstva Jamesovi Bondovi.

Príbeh sa bude odohrávať v roku 2003 v Prahe počas summitu NATO. Starý Major Zeman je z rybačky povolaný do práce, svojim bývalým zamestnávateľom, americkou CIA. V Prahe sa totiž pri príležitosti summitu chystá teroristický útok na Kongresové centrum. Nebudú za ním stáť arabský teroristi, ako je to teraz zvykom, ale Američania bažiaci po peniazoch. V centre príbehu, ale bude viac stáť Zemanov vnuk, čoby mladý absolvent policajnej akadémie. Samozrejme nebude chýbať pekná slečna v štýle bond girl po boku mladého Zemana.

S účinkovaním v tejto snímke už predbežne súhlasili aj ďalší herci z pôvodného seriálu. Režisér toho plánuje využiť zo seriálu viac, už teraz sa hovorí o aspoň čiastočnom použití seriálovej hudby, pričom úvodná pesnička bude nová. Nakrúcanie sa začne v lete tohto roku a do českých kín by mal doraziť na jar 2006.