Predlohou pre novú francúzsku komédiu s plným názvom Rahan: Son of Dark Age je veľmi populárny francúzsky komiks PIF (v niektorých krajinách sa distribuoval pod názvom Rahan), v ktorom sa Rahan vyskytoval čo by hlavný hrdina. Kuriózne na tom je to, že za vydavateľom PIFa stála francúzska komunistická strana:). Vďaka tomu sa dal kúpiť aj vo vtedajšom Československu, starší z vás sa naň možno pamätajú, tí ostatný sa môžu popýtať svojich oteckov.

Na scenári sa podieľajú okrem „normálneho“ scenáristu Jeana Francoisa Henryho aj režisér snímky Christophe Gans a autori pôvodného komiksu. Režisér Christpohe Gans má narováši napríklad snímku Bratstvo vlkov, z ktorého si požičal aj jedného herca a to konkrétne Marka Dacascosa, ktorý stvárni hlavnú postavu Rahana. Obsadenie ostatných rolí ešte nie je známe, aj keď na filme sa už usilovne pracuje od októbra 2004 v Kanade.

Príbeh sa odohráva pred zhruba 25 000 rokmi v Dobe kamenej, keď sa ešte po planéte preháňali dinosuari. V skutočnosti to tak samozrejme nebolo, ale minimálne jedného by sme mali vo filme zhliadnuť. Prvá časť filmu sa odohráva počas Rahanovho detstva, kedy sa odohraje niekoľkopreňho negatívnych situácii, ktoré majú vplyv na jeho duševný vývoj. Šabľozubé tigre mu zabijú rodičov a, aby to nebolo málo vlastný kmeň ho odmietne. Nemuselo to byť v tomto poradí. Druhá časť filmu sa odohráva počas rahanovej dospelosti. Rahan sa zaľúbi. A aby nemal málo starostí z láskou:), musí sa k tomu všetkému vysporiadať z nebezpečným protivníkom, ktorého sa vydá poraziť do tajomných močiarov.

Pri výrobe filmu bude použitá technológia CGI, vďaka ktorej ožijú napríklad spomíname šabľozubé tigre, dinosaurus, lov na mamuta, výbuch sopky. Film sa nakrúca spôsobom, ktorý pripomína dokumentárnu kameru, mierne roztrasenú. Postavy budú hovoriť vlastnou primitívnou rečou, ktorá však nebude doplnená o titulky, ale ja tak by malo byť jasné, čo sa deje.

Rahan: Son of Dark Age môže pôsobiť rozpačitým dojmom. Z jedného pohľadu to vyzerá na komerčnejšie ladený projekt, ale na druhej strane používajú sa aj umeleckejšie metódy nakrúcania. No francúzsky sa jednoducho nezaprú. Film je vyrábaný vo Francúzsko – kanadskej koprodukcii z rozpočtom 40 miliónov Euro, čo je na európske pomery rozhodne slušné. Ako prvý ho uvidia francúzsky diváci na jar roku 2006.