Britský režisér Danny Boyle, ktorý má na konte nesmierne úspešné filmy Trainspotting (1996), Pláž (The Beach, 2000), 28 dní neskôr (2002), Sunshine (2007), Milionár z chatrče (Slumdog Millionaire, 2008) a 127 hodín (2010), dáva postupne dokopy obsadenie svojho najnovšieho projektu Trance. Najnovšie sa k filmu pridala Rosario Dawson.

Scenár tejto kriminálnej drámy, či thrillera vzišiel z pera dvojice Joe Ahearne a John Hodge. Prvý menovaný má za sebou niekoľko seriálov, ale v roku 2001 zrežíroval podľa vlastného scenára snímku Trance a nie je to len zhoda názvov. Pôjde teda o remake britského televízneho filmu, ktorý bol chválený za nápaditú zápletku a inteligentný scenár. John Hodge napísal scenáre Pláže a Trainspottingu. Z tohto pohľadu sa téda máme na čo, tešiť.

Hlavnou postavou bude Simon (James McAvoy), pracovník domu umenia, ktorý sa spojí s bandou kriminálnikov, aby s nimi ukradol niekoľko cenných kúskov. Napriek úspechu sa ich snaha skomplikuje po tom, čo vinou úrazu stratí Simon pamäť. Jeho kumpáni sa tak všemožne snažia dostať je z jeho hlavy informáciu o tom, kde ukryl ukradnuté diela. Ďalšie podrobnosti o obsadení a rozdelení ďalších úloh nie sú známe s výnimkou informácie o tom, že vo filme sa objaví aj Vincent Cassel.

Nakrúcať sa bude v Londýne, ale kvôli olympiáde bude produkcia filmu na dlhšiu dobu zastavená. Premiéra snímky Trance sa tak posúva až na jar 2013.