Už od februára testujeme na sociálnej sieti Facebook novú službu. Do online sveta sme preniesli jedno z našich úspešných podujatí, TrailerWatch. Keď sa pridáte na jeho fanpage niekoľkokrát do týždňa sa priamo na vašej nástenke objaví najnovší trailer na zaujímavý alebo očakávaný film, ktorý sa chystá do svetových alebo našich kín. Častokrát to budú trailery, ktoré sú sami o sebe niečim pozoruhodné.

Aktuálne ešte pracujeme na získaní trailerov so slovenským dabingom a titulkami od našich distribútorov, aby si aj Tí menej v angličtine zdatní prišli na svoje. Uvažujeme aj nad rozšírením služby na iné platformy (Twitter a podobne). Každopádne však nájdete medzi správami na CinemaView.sk pravidelne týždenný prehľad trailerov uverejnených na TrailerWatchi. Začneme už aktuálnym týždňom od 1. do 7. augusta. Nájdete si to tu hneď po víkende.

Keďže sme však veľa zaujímavých trailerov uverejnili aj počas júla, uvedie tu tie, ktoré sa neobjavili v našom spravodajstve:

Mission Impossible 4: Ghost Protocol

Dobrých akčných filmov nie je nikdy dosť, i keď tento prvý trailer tretieho pokračovania kultovej Mission Impossible vzbudzuje rôzne pocity. Cítiť v ňom závan minulosti i miernej inšpirácie poslednými Bondovkami.

Agent Ethan Hunt (Tom Cruise) sa vracia a opäť bude čeliť veľkým problém i zrade z najvyšších miest vlastnej vlády. Agentúra IMF, pre ktorú pracuje, sa zapletie do bombového útoku na sídlo ruskej vlády. Po tomto incidente nariadi americký prezdinet jej rozpustenie. Cruisová postava tak bude musieť opäť so svojim tímom vstúpiť do ilegality, aby očistil meno svojej agentúry. V snímke hrajú aj Jeremy Renner (Smrť čaká všade, Mesto), Simon Pegg, Paula Patton a Josh Holloway (Nezvestní). Réžia Brad Bird (Ratatouille, Rodinka úžasných).

Svetová premiéra: 16. december.

Chimpanzee

Dokumentárny film o malom šimpanzovi – sirote od Disneyho. Ojedinelý príbech zachytený Alastairom Fothergill a Markom Linfieldom, tvorcami úspešného dokumentárneho seriálu BBC Planéta Zem.

Premiéra na Deň Zeme 22. apríla 2012.

Three Musketeers

Nová a trochu zvláštna verzia známeho príbehu o troch mušketieroch.

Premiéra tohto akčného dobrodružného filmu je naplánovaná na 21. októbra. Popri menej známych tvárach sa tu objavili aj Milla Jovovich, Orlando Bloom a Christoph Waltz. Režíruje Paul W.S. Anderson, ktorý doteraz stál za snímkami ako Mortal Kombat, Resident Evil či Alien vs. Predator. To zrejme hovorí za všetko.

Fright Night

Začína to ako mladšia verzia Hangover mixnutá Disturbiou, ale nechýba ani Twilight. Anton Yelchin (hrdina) a Colin Farrell (badass) to však posúvajú do celkom zaujímavej roviny. Navyše, celé je to vlastne remake rovnomenného filmu z roku 1985.

Stredoškolák Charley Brewster (Anton Yelchin) si žije svoj spokojný život až do kým si nespojí zmiznutia ľudí v okolí s novým susedom Jerrym (Colin Farrell) a nezistí o ňom zopár nepríjemných skutočností. V obsadení sa objavil napríklad aj britský herec David Tennant známy so seriálu Doctor Who.

Svetová premiéra: 19. augusta 2011.

The Troll Hunter

Nórsky lovec trolov si pomaly razí cestu do svetových kín a zrejme to nebude len ďalší fiktívny dokument.

Označnovaný je síce často ako akčný fantasy horor, ale viac-menej ide o originálnu komédiu, v ktorej sa po boku neznámych hercov objavili uznávaní nórski komici ako napríklad Otto Jespersen a Hans Morten Hansen.

Svetová premiéra: už bola.

Drive

Na akčnú drámu zožala snímka Drive na filmových festivaloch v Európe nebývalý úspech. Svetová premiéra 16. septembra.

Príbeh o americkom automobilovom kaskadérovi režíroval Dán Nicolas Winding Refn. Hrajú Ryan Gosling (hlavná nepomenovaná postava), Carey Mulligan, Ron Perlman, Bryan Cranston a Oscar Isaac.