• Peter Jackson na ničom nešetrí, a tak svoj aktuálny projekt adaptáciu románu The Hobbit rozdelí nie do dvoch dielov, ale hneď do troch. Novovzniknutá trilóga tak bude zavŕšená koncom roka 2014. Prvý diel, The Hobbit: An Unexpected Journey, má premiéru naplánovanú na 14. decembra 2012.
  • Avatar 2 tak skoro nebude. Plánovaný termín uvedenia snímky sa z roka 2014 presúva minimálne na rok 2015, a keďže James Cameron plánuje naraz nakrúcať aj 3 a 4 diel, stať sa môže všeličo.
  • O filmových plánoch Marvelu sme už čo to písali, napríklad tu. Medzitým však zverejnil ďalšie. Neboli veľkým prekvapením, šuškalo sa o nich už pár týždňov. Úspech Avengerov Marvel utvrdil v tom, že vo vlne superhrdinských filmov treba pokračovať. Osviežením by mohol byť Ant-Man, na ktorom pracuje britský režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. the World, Shaun of the Dead). Pripravuje preň originálny príbeh, ktorý nebude súčasťou sveta Avengerov. Wright vie urobiť zaujímavé a neštandardne poňaté filmy, mohlo by to teda zaujať aj ľudí, ktorí komiksy nemusia. Mravčí muž by sa do kín mohol dostať v priebehu roka 2014, na ktorý popri Captain America: The Winter Soldier (4. apríl 2014) Marvel plánuje aj ďalšiu veľkolepú premiéru. Snímka Guardians of the Galaxy 1. augusta uvedie do kín novú partiu superhrdinov – Star-Lord, Rocket Raccoon, Drax the Destroyer, Gamora a Groot. Špekuluje sa aj o tom, že by sa niektorý z nich mohol dočkať samostatného filmu, či o spoločnom filme s Avengermi.
  • DC Comics pristupuje k filmovým adaptáciam oveľa konvezrvatívnejšie ako Marvel. Dlhodobo sa pri hraných filmoch sústreďuje na Batmana a Supermana. Z času na čas sa však objavia aj iné filmy. Popri zvažovanom pokračovaní Constantina bude novinkou v tomto smere komiks Lobo, v ktorom by sa mal v hlavnej úlohe objaviť Dwayne Johnson (The Rock). Hlavný hrdina je medzihviezdny lovec ľudí a žoldnier.
  • Remake RoboCopa udrie na naše kiná budúce leto. To síce nie je žiadna novinka, konečne však bola zverejnené synopsa príbehu. Z nej je jasné, že pôjde o poctivý remake – ide verne v šľapajách originálu. Rolu policajta Alexa Murphyho, ktorého po smrti premenia v RopoCopa, stvárni švédsky herec Joel Kinnaman (Easy Money, The Darkest Hour). V hlavných úlohách sa objavia aj Gary Oldman a Samuel L. Jackson.
  • Naozaj krátka správa: DreamWorks potvrdil Kung Fu Pandu 3. Jack Black a Dustin Hoffman potvrdili svoju účasť na projekte.
  • Nedávno sme písali o novom projekte režiséra Wesa Andersona. Má veľmi ambiciózne plány, čo sa týka obsadenia. Okrem toho, že bola teraz potvrdená účasť Johnny Deppa, dostal film aj názov The Grand Budapest Hotel. V snímke by sa mali objaviť aj Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe, Edward Norton a mnohí ďalší.