V tomto roku nás čakajú ešte dve veľkorozpočtové snímky podľa komiksov – The Amazing Spider-Man a The Dark Knight Rises, ale nová mnohopočetná vlna adaptácii sa na nás chystá na budúci rok a ani v roku 2014 nám nedajú pokoj.

Marvel plánuje do kín uviesť Iron Mana 3 v hlavnej úlohe opäť s Robertom Downey Jr. Chýbať nebude ani Gwyneth Paltrow. Oponentov mu tentokrát budú robiť Ben Kingsley a Guy Pearce. Režisér prvých dvoch dielov Jon Favreau opäť zahrá Starkovho vodiča. Premiéra bude 3. mája 2013. Ťahákom by mal byť aj Thor 2, kde sa vracia snáď celý pôvodný kasting. K zmenám však došlo na stoličkách režiséra a scenáristov. Prednosť dostali skôr televízni tvorcovia, výdatnou posilou však môže byť Robert Rodat, autor scenára pre Zachráňte vojaka Ryana. 20th Century Fox sa zas postará o nový film The Wolverine. O tomto projekte je zatiaľ viac dohadov ako skutočne potvrdených faktov. Isté je, že nebude chýbať Hugh Jackman. Premiéra by mala byť koncom júla budúceho roka. Zrejme budúci mesiac odštartuje aj filmovanie Kick-Ass 2, ku ktorému predal Marvel práva štúdiám Universal len v máji. Pre rok 2014 sú potom v pláne snímky Captain America 2, The Amazing Spider-Man 2 a X-Men: First Class 2, čo už nepotrebuje žiaden komentár. Marvel je jednoducho o samých pokračovaniach.

Zo stajne DC Comics sa na strieborné plátno dostane nová verzia Supermana pod názvom Man of Steel. Pokus o obnovenie série nevyšiel, a tak sa teraz WarnerBros. pokúša o jej reštart. A nič nenecháva na náhodu. Producentom snímky sa stal Christopher Nolan, ktorý spolu s Davidom S. Goyerom (celá trilógia Batman) vytvoril námet. Goyer následne aj napísal scenár. Réžia bola napriek nezdaru Sucker Punch zverená Zackovi Snyderovi, ktorý predtým slávil úspechy s 300 a Watchmen. Hlavná postava bola po prvýkrát zverená Neameričanovi. Supermana hraje mladý Brit Henry Cavill (Stardust, Tudorovci). Príbeh nás vráti do mladosti Clarka Kenta, ktorý sa ešte len vyrovnáva so svojim pôvodom a schopnosťami. Keď je však svet napadnutý, vie, čo musí urobiť. Svetová premiéra bude 14. júna 2013. Nedávno bol potvrdený aj RED 2, k trojici dôchodcov-špiónov Bruce Willis, Helen Mirren a John Malkovich sa pridá Anthony Hopkins, ak s ním dobre dopadnú rokovania a nebude mu to kolidovať s inými produkciami. Pripadnúť by mu mala rola hlavného záporáka. Ďalšie podrobnosti a dátum premiéry ešte neboli zverejnené.

O slovo sa po niekoľkoročnej pauze bude hlásiť aj najväčší nezávislý vydavateľ komiksov v USA, Dark Horse Comics, ktorý podobne ako Marvel priamo vstupuje do produkcie adaptácií. Táto spoločnosť stojí za takými titulmi ako Maska, TimeCop, Alien vs. Predator, Hellboy, SinCity, či 300. Častokrát teda veľmi kvalitné veci. Pokým pokračovanie 300 robí WarnerBros. už bez nich, pre budúci rok pripravujú dve novinky – akčnú krimi komédiu R.I.P.D. V réžii Roberta Schwentke (Red, Žena cestovateľa v čase) sa v hlavných rolách predstavia Ryan Reynolds a Jeff Bridges. Snímka je aktuálne už v postprodukcii a premiéra je plánovaná na 28. jún 2013. Druhým titulom je animovaný Beasts of Burden, komiks o zvieratách, ktoré vyšetrujú paranormálne udalosti vo svojom susedstve. V príprave majú aj adaptáciu temnejšieho superhrdinského komiksu The Umbrella Academy o rozpustenej skupine superhrdinov, ktorí boli tesne po narodení zozbieraní a trénovaní proti neurčitej hrozbe. Po smrti svojho „nevlastného otca“ sa dávajú opäť dokopy, aby naplnili jeho plány na záchranu sveta.