Podľa všetkého sa rozbehli prípravy historickej drámy Tesla, Ruler of the World. Informácií je zatiaľ žalostne málo, ale po viacerých rokoch prešľapovania na mieste sa projekt, zdá sa, konečne posúva dobrým smerom. V snímke o súboji vynálezcov Nikolu Teslu a Thomasa Edisona sa proti sebe stretnú, ak všetko pôjde dobre, Christian Bale ako srbský inovátor a Nicolas Cage v koži entreprenura Edisona. Ako režisér sa spomína Mike Newell (Štyri svadby a jeden pohreb, Donnie Brasco a ďalšie), ktorý však aktuálne pracuje na inom projekte – na adaptácii Dickensovho románu Great Expectations. Tesla sa stáva čoraz populárnejšou historickou postavou, a tak by film o ňom mohol byť zaujímavý aj z komerčného hľadiska.

Spolu s blížiacim sa začiatkom nakrúcania druhej časti trilógie Hunger games (Hry o život) sa v médiách objavujú podrobnejšie informácie o projekte. Známe už je takmer celé obsadenie, i keď zopár dôležitých postáv ešte ostáva zahalených tajomstvom. Hlavná zostava Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson a Liam Hemsworth sa vráti v plnej sile. Doplní ich aj nedávno oznámený Philip Seymour Hoffman (získal Oscara za hlavnú postavu v biografickej dráme Capote) v úlohe nového šéfdizajnéra hier. Zmena nastala na režisérskej stoličke, tempo bude tentoraz udávať Francis Lawrence (Constantin, Som legenda, Voda pre slony). Premiéra je plánovaná na november 2013. Posledné informácie hovoria pre zmenu o tretej časti. Tá bude na plátna kín prenesená v dvoch častiach v rokoch 2014 a 2015.

Jeden zo spolupracovníkov Rolanda Emmericha sa pre The Hollywood Reporter rozhovoril o režisérových plánoch s jeho dvoma veľkými hitmi. Hviezdna brána (Stargate, 1994) a Deň nezávislosti (Independence Day, 1996) sa opäť dostávajú do jeho plánov a pripravuje pre ne pokračovania. V prípade Hviezdnej brány to môže byť zaujímavejšie, keďže na nu nadviazal úspešný seriál s viacerými spin-offmi. Emmerich ho však ako pokračovanie svojho filmu neuznáva a nebude tak samozrejme brať žiaden ohľad na vývoj sveta, ktorý v seriáloch nastal.

Režisér Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox, Taká zvláštna rodinka, The Darjeeling Limited, Život pod vodou) sa popri úspechu svojej novej komédie Moonrise Kingdom rozhovoril o svojom ďalšom projekte. Vieme o ňom len jedno, plánované obsadenie. Anderson práve teraz obieha vybraných hercov a v jeho ešte nepomenovanej snímke by sa mali objaviť: Johnny Depp, Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe, Adrien Brody, Jeff Goldblum, Jude Law a Edward Norton. A pri takto hviezdnom obsadení, úprimne, už na ničom inom nezáleží. O úspech bude postarané. Snáď sa mu to teda podarí. Je sa na čo tešiť, keďže filmy Wesa Andersona majú vždy silný rukopis.