• Andy a Lana Wachowski sa popri už dokončenom (ale ešte neuvedenom) mystérioznom scifi filme Cloud Atlas, na ktorom pracovali s Tomom Tykwerom, pustili do akčného scifi filmu Jupiter Ascending. Napísali k nemu aj scenár a hlavných úloh sa zhostia Channing Tatum a Mila Kunis. Súrodenci sľubujú rovnako kvalitný zážitok, ako priniesol Matrix.
  • Fantasy dráma Snehulienka a lovec bude mať asi pokračovanie. A dokonca bez Snehulienky. Príbeh sa tak zameria na postavu Lovca, ktorého stvárnil Chris Hemsworth. Na scenári sa už pracuje. Veľký komerčný úspech a valiace sa chechtáky tomu vytvárajú priamu cestu.
  • Paul Verhoeven si opäť dáva načas. Naposledy to trvalo šesť rokov, kým nakrútil nový film (Čierna kniha, 2006) a na jeho nový film si počkáme ešte dlhšie. Do kín sa mala holandská dráma De Stille Kracht dostať pôvodne už v tomto roku, avšak stane sa tak až v 2013. Ide o adaptáciu rovnomenného románu (anglický názov The Hidden Force) Louisa Couperusa z roku 1900. Vyrozpráva príbeh koloniálneho dôstojníka, ktorého vyšlú na Jávu na prelome 20. storočia. Verhoeven má však ďalšie plány, ktoré ho snáď pomknú do väčšej aktivity. Sfilmovať chce vlastnú knihu Jesus of Nazareth z roku 2007. Svoj pohľad na Ježiša poňal čisto nenábožensky a historicky. Objavilo sa v nej veľa kontroverzných vyjadrení a spôsobila rozruch. Materiál na film to teda bude viac ako dobrý.
  • Steven Spielberg sa nám opäť rozbehol a po minuloročných Tintinových dobrodružstvách a Vojnovom koni nezaháľa. Dokončuje svoj veľký projekt Lincoln s Danielom Day-Lewisom v titulnej úlohe. Pre Spojené štáty je premiéra plánovaná na december a k nám sa tak táto biografická dráma dostane začiatkom budúceho roka. Súčasne pracuje aj na svojom návrate k sci-fi žánru. Akčná dráma Robopocalypse, Adaptácia rovnomenného románu Daniela H. Wilsona sa však do kín dostane až 25. apríla 2014. Kniha vyšla len v minulom roku a stala sa najlepšie predávaným sci-fi titulom podľa denníka New York Times. Pojednáva o zničení ľudstva robotickou umelou inteligenciou a sleduje osudy preživších.
  • Robert De Niro sa na dva filmy upísal firme Europa Copr. Luca Bessona. Prvý z nich bude režírovať priamo Besson, o ktorom sme nedávno písali v súvislosti s veľkorozpočtovým sci-fi projektom. De Niro sa objaví v hlavnej úlohe adaptácie knižného bestselleru Malavita. Pôjde o gangsterku o Američanovi, ktorý v rámci programu na ochranu svedkov žije vo Francúzsku, ale jeho minulosť ho doženie a zničí mu tak na pohľad dokonalý život. Europa Corp. sa inak rozbieha vo „využívaní“ amerických filmových hviezd. Aktuálne dokončuje aj pokračovanie thrilleru Taken s Liamom Neesonom.