Do druhej polovice 22. storočia nás vo svojom druhom celovečernom filme zavedie Neill Blomkamp, autor úspešného Districtu 9. Ostáva verný sci-fi žánru a opäť si sám napísal aj scenár. Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri už v minulom roku, ale až teraz v júni boli konečne zverejnené podrobnosti o príbehu.

V roku 2159 Zem už nie je najlepšie miesto na život. Preľuďnenie prinieslo všetky očakávateľné problémy a planéta je veľmi zničená. Najbohatšia vrstva, nazývaná Koordinátori, utiekla z tohto prúseru na vesmírnu stanicu Elysium – tak sa volá aj samotný film. Vláda, v príbehu zosobnená ministerkou Rhodes (Jodie Foster), urobí všetko pre to, aby uchránila luxusný život obyvateľov stanice a vynútila prísne zákony, ktoré nedovoľú ľuďom uniknúť zo zdevastovanej Zeme. Hlavným hrdinom filmu bude Max (Matt Damon), ktorý sa, keďže nemá iného východiska, rozhodne vydať na nebezpečnú misiu – dostať sa na Elysium, čím môže zachrániť nielen seba, ale aj ostatných Pozemšťanov.

Na snímke aktuálne prebiehajú post-produkčné práce a výroba vizuálnych efektov. Rozpočet dosiahol slušných 120 miliónov dolárov. Premiéra bola po viacerých zmenách určená na 1. marca 2013, čo nie je až tak ďaleko. Popri Damonovi a Fosterovej v ďalších rolách uvidíme Williama Fichtnera (seriál Invázia, Armageddon), či Sharlta Copleyho (District 9, A-Tím).