• Pri príležitosti 50. výročia Šmolkov sa rozbiehajú prípravy ich celovečerného spracovania. Scénaristicka dvojica David Stem a David Weiss začína pracovať na scenári. Títo páni napísali napríklad druhého a tretie Shreka. Na režisérsku stoličku sa pravdepodobne posadí Colin Brady, ktorý doteraz režíroval len nie príliš známu kanadskú snímku Malý zázrak (Everyone’s Her) spolu s Christopherom Reeveom. Šmolkovia by sa mali na plátna kín dostať v roku 2010 a ak sa situácia dobre vyvinie, dočkáme sa celej trilógie.
  • Spider-Man 4 bude odpremiérovaný v máji 2011 a po ňom príde ešte aj Spider-Man 5. Hovorilo sa o tom síce už dlhšie, ale až nedávno to bolo priamo potvrdené producentkou. K filmu by sa mal vrátiť režisér Sam Raimi aj predstaviteľ hlavnej postavy Tobey Maguire. Na scenári pracuje James Vanderbilt, ktorý sa podpísal napríklad pod vynikajúci kriminálny film Zodiac.
  • Quentin Tarantino konečne reálne pracuje na svojom vysnenom a nami očakávanom projekte Inglorious Bastards. Hovorí sa o ňom už možno aj desať rokov. Tarantino dlho chcel, aby sa v ňom objavili rôzne akčné hviezdy 80tych rokov. Vysnená bola trojica Silvester Stalone, Bruce Willis a Arnold Schwarzenegger. Z rôznych príčin sa ich však nikdy nepodarilo dať dokopy. Tarantino momentálne pracuje na scenári a dospel k rozhodnutiu, že pôjde o dvojdielny film. Žiadne ďalšie informácie nie sú známe. Samozrejme okrem vyjadrenia na festivale v Cannes, že premiéra filmu sa uskutoční na jeho budúcom ročníku.
  • Nicolas Cage a Pierce Brosnan stvárnia hlavné postavy nového filmu Romana Polanského. Pôjde o politický thriller The Gost podľa predlohy britského spisovateľa Roberta Harrisa (sfilmovaná bola už napríklad jeho Enigma). Príbeh rozpráva o spisovateľovi, ktorý počas zbierania materiálu na knihu o britskom premiérovi (Brosnan) narazí na určité tajomstvá a dostane sa vďaka tomu do problémov. Film by si mal v kinách objaviť o rok.
  • Verím, že veľká časť z Vás si spomína na priam až klasickú britskú snímku Súboj titanov z roku 1981. Vysielaná bola viackrát v našich televíziach. No a v roku 2010 sa do kín dovalí jej americký remake. Táto skutočnosť už stihla spôsobiť mnoho nevôli, ale to producentov od zámeru neodradilo. A bude to pravdepodobne ešte horšie. Réžia bola zverená Francúzovi Louisovi Leterrierovi, režíroval napríklad Kuriéra a naposledy Hulka. Scenár vytvoril Lawrence Kasdan, ktorý napísal Dobyvateľov stratenej archy a dva diely StarWars (Návrat Jediho, Impérium vracie úder). Nový Súboj titanov bude nakrútený štýlom filmu 300. A sme hotoví…