• Leonardo Di Caprio nedávno dokončil práce na thrilleri The Departed a okrem ďalších pripravovaných projektov s Martinom Scorsesem ho uvidíme aj v dobrodružnej akčnej dráme The Blood Diamond v réžií Edwarda Zwicka (Posledný samuraj). Film bude vykresľovať pašeráka zameraného na obchod so vzácnými kameňmi, ktoré sú finančným prostriedkom na financovanie terorizmu a bojových prevratov. Po boku Di Capria uvidíme Jennifer Connellyovú, oscarovú laureátku z Čistej duše.
  • Autumn Remembrance – tak sa bude volať nový film režiséra Zhanga Yimoua (Hrdina, Klan lietajúcich dýk), v ktorom sa nám predstavia hviezdy východnej kinematografie Chow Yun – Fat (Anna a kráľ, Tiger a drak) a Gong Li (2046, Memoirs of Geisha). Od filmu sa čaká ešte väčší úspech, aký sa dostavil u predchádzajúcich režisérových počinov.
  • Britská filmová akadémia BAFTA rozdala svoje sošky. Najhorúcejšími kandidátmi boli filmy Nepohodlný (najviac 10 nominácií), kovbojská lovestory s homosexuálnou tematikou Skrotená hora a rasová dráma Crash, ktoré mali zhodne po deviatich nomináciach. A tak, ako takmer všade inde sa víťazným filmom stala Skrotená hora, ktorá získala ocenenia v kategóriach najlepší film, najlepší režisér, najlepší adaptovaný scenár a najlepší herec vo vedľajšej úlohe (Jake Gyllenhaal). A mne nezostáva nič iné len konštatovať, že Skrotená hora nie je horúcim, ale „vriacim“ kandidátom na Oscara.
  • Konečne je nám všetko známe! Už vieme, kto si zahrá nového agenta v službách britského veličenstva, kto si zahrá jeho hlavného protivníka a už konečne zišlo aj meno novej „Bond Girl“! Stala sa ňou 25-ročná francúzska herečka Eva Greenová, známa z filmu Kráľovstvo nebeské. Casino Royale je tak kompletné.