John Wick 2 / John Wick: Chapter 2, 2017 © Forum Film SK John Wick 2 / John Wick: Chapter 2, 2017 © Forum Film SK

Filmová produkčná spoločnosť Lionsgate sa spojila s prémiovým kanálom Starz. Spolu vyvíjajú seriál, ktorý by sa mal volať The Continental a vychádza z filmového univerza okolo nájomného vraha Johna Wicka.

Dva filmy o Johnovi Wickovi, ktorého stvárnil Keanu Reeves, celosvetovo zarobili takmer 300 miliónov dolárov. Jeho tretie pokračovanie sa už pripravuje. Seriál by sa mal venovať fungovaniu hotelu Contintental. Ten je neutrálnym územím, na ktorom nájomní vrahovia vo filmoch nachádzajú útočisko.

Divákom by však mal predstaviť nové temné a zaujímavé postavy – ako sa s nadšením vyjadril generálny riaditeľ stanice Starz Chris Albrecht. Tvorcovia už potvrdili, že sa v ňom skôr či neskôr objaví aj samotný Keanu Reeves. Ten je navyše aj jedným z producentov seriálu, no jeho príbeh ostane výlučne filmovou záležitosťou.

Tešiť sa vraj môžeme aj na poriadne bojové sekvencie a prestrelky, podobne prepracované ako vo filmovej sérii. Showrunnerom a scenáristom seriálu bude Chris Collins, ktorý pracoval ako scenárista na seriáloch The Wire a The Sons of Anarchy , ktorý taktiež produkoval.

Vzťahy medzi štúdiom a televíziou Starz sa utužujú od roku 2016, keď Lionsgate tento kanál zakúpil do svojho portfólia. Odvtedy ohlásili napr. aj vývoj seriálu Ascendant, ktorý vychádza z filmového sveta trilógie Divergencia.