Jamie Foxx ako Electro © Columbia Films Jamie Foxx ako Electro © Columbia Films

Viacero zahraničných zdrojov uvádza, že herec Jamie Foxx (Divoký Django, Projekt Power) stvárni hlavnú zápornú postavu v pripravovanom pokračovaní Spider-Mana. Zopakoval by si tak postavu Electra, ktorú už stvárnil vo filme The Amazing Spider-Man 2. Vtedy však išlo o úplne inú sériu.

Kým pred šiestimi rokmi bol Foxxovi náprotivkom Andy Garfield, v pripravovanom pokračovaní si má zahrať s Tomom Hollandom. Ide o úplne iný príbeh, ktorý nemal s predchádzajúcimi sériami nič spoločné. Až doteraz.

Amazing Spider-Man 2 © Columbia Films

Aktuálne Marvelovské univerzum, ktorého je Spider-Man v podaní Toma Hollanda súčasťou, píše svoj vlastný príbeh, nezávislý od predchádzajúcich filmov o superhrdinoch, ktoré sem doteraz nespadali. Asi takto nejako sa nezainteresovaným fanúšikom dalo vysvetliť, prečo niektoré postavy, ktoré už v minulosti dostali vlastný film, nie sú stvárnené rovnakými predstaviteľmi. Jednoducho ide o iný vymyslený svet. Zdá sa však, že tvorcovia možno majú zámer tieto svety prepojiť.

Výrazné náznaky takéhoto prepojenia sme mohli vidieť vo filme Doctor Strange, ale napríklad aj v druhom Ant-Manovi. Nešlo síce o priame prepojenie na filmy mimo aktuálneho univerza, experimentovanie s rôznymi paralelnými vesmírmi však naznačilo, že divák môže očakávať skutočne nepredvídateľné veci. Ešte výraznejšiu nápovedu priniesol záver filmu Spider-Man: Ďaleko od domova. V ňom sa v úlohe J. Jonaha Jamesona objavil herec J. K. Simmons. Ten stvárnil identickú postavu dokonca ešte v sérii o Spider-Manovi s Tobeym Maguirom. No a že sa bude medzi paralelnými svetmi cestovať naznačuje aj názov ďalšieho filmu MCU Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Ten sa začne točiť v rovnakom čase ako Spider-Man.

Tom Holland ako Spider-Man vo filme Captain America: Civil War © Columbia Films

Portál Hollywood Reporter hovorí o Foxxovi v roli Electra ako o takmer hotovej veci. V Amazing Spider-Manovi bola táto postava najskôr utiahnutým inžinierom Maxom Dillon. Ten spadol do nádrže s úhormi, čo, okrem iného, spôsobilo, že získal „elektrizujúce“ schopnosti. Samotný film vtedy nebol prijatý s veľkým nadšením, práve naopak. Druhý film o pavúčom mužovi s Andy Garfieldom bol zároveň aj posledný a séria dostala stopku.

Výroba tretieho Spider-Mana s Tomom Hollandom začne na jeseň a točiť sa bude v Atlante. Vo vedľajších úlohách sa opäť predstavia Zendaya, Marisa Tomei, Jacob Batalon a Tony Revolori. Réžie sa chopí Jon Watts, ktorý si rovnaký post vyskúšal aj v prvých dvoch filmoch, producentmi budú Kevin Feige a Amy Pascal. Plánovaná slovenská premiéra je predbežne 28.10.2021.