Barbar Conan © 20th Century Fox Barbar Conan © 20th Century Fox

Fanúšikom akčných filmov, divokých fantasy, ale aj priaznivcom Arnolda Schwarzeneggera zrejme netreba Barbara Conana špeciálne predstavovať. Ide o adaptáciu knižnej série R. E. Howarda. Americký autor za svojho života napísal 21 príbehov o neľútostnom bojovníkovi, 17 z nich stihol publikovať pred svojou smrťou. Teraz jeho sériu oživí Netflix, ktorý odkúpil práva od spoločnosti Conan Properties International. Zaujímavosťou je, že vďaka tejto dohode má pri spracovaní Netflix voľné ruky. Barbar Conan tak môže dostať hranú, ale aj animovanú podobu.

Pôvodná adaptácia z roku 1982 vyvolala veľký ohlas a vďaka jej úspechu sa Arnold Schwarzenegger dostal do povedomia širokej verejnosti. O dva roky neskôr nasledovalo pokračovanie filmu a v roku 2011 sa Barbar Conan dočkal nového spracovania. Hlavnú postavu stvárnil Jason Momoa. Za svojimi predchodcami však snímka v kvalite veľmi výrazne zaostala.

Barbar Conan © 20th Century Fox

Barbar Conan je mixom viacerých žánrov. Okrem súbojov s mečmi ako z typických príbehoch o hrdinoch z dávnych čias sa v ňom objavujú aj rôzne monštrá a príšery, ktoré sú vymyslené a patria skôr do sveta fantasy. Pripravovaná séria od Netflixu zatiaľ hľadá svojho režiséra aj producentov.