Neočakávaná správa o smrti len 24-ročného Jamesa Deana v roku 1955 otriasla nielen Hollywoodom, ale aj svetom. Herec sa však v roku 2020 opäť vracia na filmové plátna. Hviezdu z filmu Rebel bez príčiny, respektíve jeho digitálnu verziu, uvidíme v snímke z obdobia vietnamskej vojny s názvom Finding Jack.

Film je adaptáciou knihy od autora Garetha Crockera Finding Jack, ktorá rozpráva príbeh o prítomnosti viac ako desiatich tisícov psov počas vojny vo Vietname a o ich následnom opustení po skončení vojny. Keďže psy boli americkou vládou považované za nadbytočné vojenské vybavenie, vojenské jednotky ich odmietali transportovať späť. Hlavou postavou filmu je mladý muž Fletcher, ktorého najlepšieho priateľa Jacka čakal rovnaký osud. James Dean sa tu objaví v druhej hlavnej úlohe ako postava menom Rogan.

Projekt od režisérov Antona Ernsta a Tatiho Golykha zastrešuje ich nedávno otvorená produkčná spoločnosť Magic City Lights. Od Deanovej rodiny získali práva na to, aby mohol byť jeho obraz vsadený do filmu. Na výrobe jeho realistického CGI zobrazenia sa bude podieľať kanadská firma špecializujúce sa na vizuálne efekty Imagine Engine spolu s juhoafrickou firmou MOI Worldwide.

„Veľmi dlho sme pátrali po dokonalom hercovi pre stvárnenie postavy Rogana, ktorý má veľmi komplexné charakterové črty a po mesiacoch hľadania sme sa rozhodli pre Jamesa Deana,“ hovorí Ernst, režisér filmu. „Cítime sa veľmi poctení, že jeho rodina nás podporuje a podnikne všetky potrebné opatrenia, aby zabezpečili, že jeho odkaz ako jednej z najväčších filmových hviezd, je stále nedotknutý. Rodina to vníma ako jeho štvrtý film, ktorý nikdy nemohol nakrútiť. Nemáme v úmysle sklamať jeho fanúšikov.“

Tvorcovia filmu vysvetľujú, že počítačovo vytvorená podobizeň zosnulého herca  sa bude vytvárať pomocou jeho nahrávok a fotografii, aby sa vytvoril takzvaný „full body effect“.

Do prvých príprav filmu sa tvorcovia pustia 17. novembra s predpokladanou premiérou v budúcom roku na americký federálny sviatok Dňa vojnových veteránov, ktorý si pripomínajú každoročne 11. novembra.