/Po triumfálnom a neuveriteľnom úspechu fantasy trilógie Pán Prsteňov opäť prichádza novozélandsky pán režisér Peter Jackson so svojou ďalšou srdcovkou. Tou je King Kong z 1933, ktorého remake práve nakrúca.

Vlastne King Kong je jeho srdcovka číslo 1, len v čase, keď ho chcel po prvýkrát sfilmovať, štúdio Universal vycúvalo z prisľúbenej podpory vzhľadom na veľkú konkurenciu v podobe monumentálnej Godzilly (1997), či zlatučkej gorily Veľký Joe. A opäť ako v prípade celej trilógie Pán Prsteňov sa točí výhradne na Novom Zélande. A hlavný predstaviteľ, legendárny King Kong, je tvorený pomocou tzv. motion-capture obleku, podobne ako v prípade Gluma, ktorého „stvoril“ Andy Serkis, ktorý ani ponuku na King Konga nemohol odmietnuť. A tak pohyby, či najmä skvelá realistická mimika veľkej opice zodpovedajú pohybom a mimike Andyho Serkisa. Narozdiel od nevydareného remaku z roku 1976, ktorý bol vlastne zaujímavý snáď len tým, že v ňom debutovala Jessica Lang, sa príbeh nepresúva do súčastnosti, ale zostáva v 30. rokoch.

USA sú v hospodárskej kríze a je doba, kde ešte môže existovať záhadný, hmlou zahalený ostrov, na ktorý prichádza režisér Carl Denham (Jack Black), scénarista Jack Driscoll (Adrien Brody) či nádejná, mladá a veľmi pohľadná herečka Ann Darrowová (Naomi Wattsová), aby natočili nejaký ten film. Čoskoro zisťujú, že na mieste, kde sa ocitli, stále žijú stvorenia z hlbín praveku a jedným z nich je aj obrovský opičiak, ktorý sa zamiluje do pôvabnej Ann…Jeho meno je Kong!

Film má svetovú (a aj slovenskú) premiéru 15. Decembra a prvé ukážky dokazujú, že máme právo tešiť sa na najočakávanejšiu fantasy dávku roka.