Keďže toho Briti veľa nenakrútia, každá ich komédia je pre fanúšikov ostrovného humoru malým sviatkom. Aj vďaka tomu sa im však darí držať laťku kvality pomerne vysoko. Veľmi aktívna je v posledných rokoch partia okolo Simona Pegga, ktorú tvorí režisér Edgar Wright a herec Nick Frost. Popri spoločných projektoch, každý nakrúca aj samostatne a toto je práve taký sólo projekt pre Pegga.

Ako hlavnú hviezdu svojho nového filmu si ho zavolal Peter Chelsom, ktorý režíroval doteraz filmy skôr v USA a nešlo o veľmi známe veci (výnimkou je snáď len film Hannah Montana). Na začiatku svojej kariéry ešte doma vo Veľkej Británii však stál za niekoľkými vydarenými komédiami. Azda sa teda vracia ku koreňom.

Hector and the Search for Happiness je názov čerstvo hotovej romantickej komédie nakrútenej podľa rovnomenného románu francúzskeho psychiatra Françoisa Lelorda, ktorý ním chcel priblížiť psychológiu bežnému čitateľovi nenásilnou a vtipnou formou. Hlavným hrdinom je psychiater Hector (Simon Pegg). Putuje posvete, aby zistil, čo robí ľudí skutočne šťastnými.

Obsadenie ďalej popri iných dopĺňajú Rosamunda Pike ako Hectorova dlhoročná priateľka, Stellan Skarsgård, Christopher Plummer a Jean Reno v úlohách ľudí, ktorých sa Hector rozhodne navštíviť, či na nich náhodou na cestách narazí.

Snímka vzniká v britsko-nemeckej koprodukcii a svetovú premiéru bude mať už 15. augusta. V amerických kinách sa objaví koncom septembra a potom snáď aj u nás.