Výbuh na ropnej plošine Deepwater Horizon v Mexickom zálive počas roka 2010, po ktorom nasledoval únik veľkého množstva ropy a z toho prameniaca ekologická katastrofa, si iste pamätá väčšina z nás. Ešte stále tuším prebiehajú súdne spory o náhradu škôd, ale to podľa všetkého americkým filmárom neprekáža, aby sa pustili do príprav filmu o tejto nehode.

Nepôjde zrejme o film o jej následkoch, ale práve o priebehu samotnej nehody. O tom, čo jej predchádzalo, o snahe pracovníkov plošiny zabrániť výbuchu a úniku ropy a samozrejme o tom, ako sa im to nepodarilo. Pri výbuchu navyše zomreli 11 z nich a ďalší boli zranení. Ako predloha pre scenár poslúžil článok z The New York Times s názvom Deepwater Horizon’s Final Hour. Aj keď to môže vyzerať zvláštne, filmové spoločnosti sa o práva na tento článok bili.

Poslednú verziu scenára napísal Matthew Michael Carnahan, ktorý má na konte viacero úspešných titulov ako Kráľovstvo (The Kingdom, 2007), Hrdinovia a zbabelci (Lions for Lambs, 2007), či World War Z z minulého roka. O produkciu a financovanie tejto drámy sa postarajú spoločne Lionsgate, Summit a Participant, čo naznačuje, že rozpočet by nemal tvorcov nijako obmedzovať.

Réžia bola zverená J. C. Chandorovi, ktorý je známy najmä vďaka svojmu prvému celovečernému filmu Margin Call (2011). Aj v ňom sa venoval aktuálnej téme, ktorou bol vznik súčasnej finančnej a hospodárskej krízy.

Žiadne ďalšie podrobnosti o pripravovanej snímke neboli zverejnené, ale premiéra sa dá očakávať v roku 2016.