George W. Bush ešte ani neukončil svoju kariéru prezidenta USA a už sa o jeho živote pripravuje celovečerný film. A dokonca nie od hocijakého režiséra. Na snímke pracuje Oliver Stone. Zamerať sa plánuje na obdobie od Bushových 20 rokov až do konca jeho kariéry v Bielom dome.

Je viac ako isté, že to bude kontroverzné dielo. Oliver Stone je zvyknutý ísť tvrdo na vec. Asi aj preto sa rozhodol snímku nakrútiť bez podpory amerických filmových štúdii (ku ktorým mala Bushová administratíva celkom blízko). Za pomoci investorov a nezávislých producentov chce nakrútiť celý film a až potom ho ponúknuť do distribúcie, i keď minimálne v Európe už rokovania prebehli.

Snímka sa aspoň zatiaľ volá W a na scenári pracuje Stanley Weiser, ktorý pre Stona napísal už scenár pre úspešný Wall Street. Od vtedy sa však nemôže pochváliť nejakým úspechom, písal len pre televíziu. Tento film by tak mohol byť jeho návratom do prvej ligy. Tvorcovia sa chcú pozrieť na tie horšie stránky Bushovho života ako bol jeho vzťah s otcom a ťažký alkoholizmus. Uvidíme aj to ako ho otec dostal na Harvard, či pôvod jeho nenávisti k Saddámavi Husajnovi.

Keďže nakrúcanie začne v najbližších dňoch, známe je aj herecké obsadenie filmu. Hlavnú postavu stvárni Josh Brolin, prezidentovu manželku Elizabeth Banks, jeho matku Ellen Burstyn a otca James Cromwell, ktorý si už postavy rôznych prezidentov zahral tuším dokonca viackrát. V ďalších úlohách uvidíme Thandie Newton ako Condoleezu Rice a Ioana Gruffudda v roli Tonyho Blaira.

Oliver Stone by film W do kín rád uviedol v čase prezidentských volieb v USA.