V rámci festivalu DOCsk 2011 sa 12.4.2011 uskutoční na sídlisku Luník IX premietanie filmu Luník IX, ktorý sa použitím časozbernej metódy zameral na deti v škôlke. Premietania sa zúčastní aj kanadská producentka filmu Dana Wilson. Na premietacie plátno sa o 19:30 zmení stena miestneho úradu mestskej časti Luník IX. Dramaturg festivalu Róbert Rampáček si o tejto projekcii myslí: „Je dôležité premietnuť tento film aj na mieste kde sa odohráva. Je to najmä preto, že ľudia z Luníka sa do kina dostanú len ťažko. Na druhej strane je dôležité ukázať ľuďom, aké rôzne tváre Luník IX má.“ Film bude premietnutý aj na otváracom ceremoniále festivalu DOCsk 2011 13.4.2011 o 19:30 v budove Historickej radnice na Hlavnej ulici č.59 v Košiciach.

Festival DOCsk 2011 uvedie tento rok aj 14 slovenských a svetových premiér. Výnimočnou je projekcia filmu Slovenská krčma, z cyklu Slovenské kino, ktorý vzniká v produkcii Hitchhiker films, Slovenskej Televízie a Slovenského filmového ústavu. Film je exkluzívnou predpremiérou a režíroval ho košický rodák Peter Kerekes, ktorého na festivale určite stretnete. Účinkujú Juraj Jakubisko, Dušán Hanák, Marián Labuda, Stano Dančiak a obyvatelia obce Kojšova. Po skončení filmu, sa uskutoční prezentácia cyklu Slovenské kino, za účasti tvorcov.

Premiéru budú mať aj filmy Mareka Šulíka a Jara Vojteka, ktoré patria do projektu Nechcené deti po dvanástich rokoch, za ktorým stojí občianske združenie Návrat. Oba filmy sa venujú rodinám, ktoré medzi seba prijali opustené deti. Ich osudom sa Marek Šulík venuje vo filme Chcela som byť matka, Jaro Vojtek zas v snímke s názvom Povieme si to v nebi.

Okrem toho sa v slovenskej premiére predstavia posledné filmy Jána Gogolu ml.I Hranice po našimu a Miša Suchého Dávať hlas (Giving voice), alebo úspešný celovečerný debut mladej českej režisérky Terezy Reichovej Manuál na výrobu teroristu. Úprimné sa tešíme aj z dvoch amerických produkcií doposiaľ na Slovensku neuvedených, filmu Otvoriť po mojej smrti (Must read after my death) a Otec zabudol (Forgetting Dad).

V neposlednom rade to budú aj filmy mladých tvorcov, ktoré doteraz neboli verejné prezentované. Jedná sa napríklad o animovaný dokument Palacinky Palka Matiu, ktorý je už druhý rok autorom festivalovej zvučky. Zaujímavým je aj film 162214 Tomáša Rafu, ktorý skúma tenkú hranicu medzi vlastenectvom a extrémizmom. Zabudnúť netreba ani na film Pošta pre teba, Silvie Halušicovej, ktorá ukazuje mediálnu realitu najpopulárnejšieho formátu verejnoprávnej televízie v trochu inom svetle.