Britský režisér a scenárista Edgar Wright získal od štúdia Universal podporu pre svoj najnovší projekt, komédiu The World´s End. Ide o posledný diel voľnej trilógie neoficiálne nazývanej Three Flavours Cornetto, z ktorej sme už videli snímky Shaun of the Dead (2004) a Jednotka príliš rýchleho nasadenia (Hot Fuzz, 2007). Opäť tak bude spolupracovať s dvojicou Simon Pegg a Nick Frost.

Piati priatelia z detstva a mladosti sa po 20 rokoch opäť dajú dokopy. Jadro partie, Garry King (Simon Pegg), ktorý akosi uviazol v starých časoch, dotiahne všetkých späť do rodného mesta. Spomínajúc na epickú pitku sa rozhodnú maratón v pití zopakovať a dosiahnuť aj bájny bar The World´s End. Popri snahe zmieriť sa s minulosťou aj prítomnosťou sú konfrontovaní s tým, že skutočný zápas bude o ich budúcnosť a nielen ich, ale i celého ľudského druhu.

Fanúšikovia tejto trojice sa majú určite na čo tešiť. V časoch ich tvorivého odlúčenia Simon Pegg a Nick Frost nakrútili svoj vlastný projekt, komédiu Paul. Edgar Wright skúšal šťastie v USA s komédiou nakrútenou podľa komiksu Scott Pilgrim vs. the World. Ich spoločná novinka by sa mala v kinách objaviť v roku 2014. Nakrúcanie by teda malo prebehnúť v budúcom roku.