Už od roku 2013 sa hovorí o animovanej filmovej adaptácii detskej knihy od rock’n’rollovej legendy Paula McCartneyho s názvom Vysoko v oblakoch (High In the Clouds). Tento rok sa konečne dozvedáme, že animovaný príbeh smeruje na filmové plátna.

Vysoko v oblakoch rozpráva príbeh o mladom veveričiakovi Wirralovi, ktorý je vtiahnutý do gangu tínedžerských rebelov žijúcich vysoko v oblakoch. Je tiež plný napätia a dobrodružstiev o hľadaní zasľúbenej zvieracej krajiny a bojoch proti zlu, v tomto prípade veľkomestu, v ktorom žijú zvieratá v otroctve.

McCartney bude jedným z producentov tohto projektu a distribuovať ho bude Netflix spolu s Gaumontom. Réžia bola zverená do rúk Timothymu Reckartovi, v minulosti nominovanému na cenu Oscara za animovaný film Až po uši (Head Over Heels) a scenár Jonovi Crockerovi (Paddington 2). Sám McCartney sa postará o hudbu. Dva roky od prvého vyhlásenia o možnej realizácií filmu sa vyjadril, že pre svoj príbeh napísal už osem originálnych piesní. Na jednej z nich dokonca spolupracoval s Lady Gagou.

„Sme nadšení zo spolupráce s Netflixom,“ vyjadril sa na projekt McCartney. „Spolu s Gaumontom tvoria úžasný tím a nedokážeme si predstaviť nikoho iného, s kým by sme mohli spolupracovať pri premietaní nášho filmu globálnemu publiku. Vždy som miloval animované filmy a toto je pre mňa veľmi dôležitý projekt. Neviem sa dočkať, kým ho uvidí celý svet.“

Dátum možnej premiéry je zatiaľ neznámy.