Deadpool © 2016 CinemArt SK

Fanúšikovia Deadpoola majú dôvod na drobnú oslavu. Tretí film s obľúbeným sarkazmom nasiaknutým superhrdinom sa definitívne natočí, Marvel mu dal zelenú.

Pochybnosti okolo filmov zo štúdia 20th Century Fox, ktoré kúpilo Disney, neustávajú a ich terčom sa stal aj Deadpool. Ten sa stal v čase svojho vydania v roku 2016 megahitom a jeho pokračovanie bolo takmer nutnosťou. Aj pokračovanie, ktoré vzniklo o dva roky neskôr zaznamenalo výrazný úspech. Po Deadpoolovi 2. sa však okolo série vynárali už len otázky bez odpovedí. Zdalo sa, že nový majiteľ práv by mohol reštartovať celú sériu o X-menoch. To by, logicky, znamenalo, že Deadpool by tretí film už s istotou nedostal.

Deadpool © 2016 CinemArt SK

Zdá sa však, že takéto plány sa nestanú realitou, tretia časť bude pokračovať v príbehu o bývalom vojakovi, ktorému sú jeho superschopnosti požehnaním aj prekliatím zároveň. Ďalší otáznik visel nad tým, či sa hrdina nepridá k partii Avengers, čím by sa možno splnil sen mnohých fanúšikov, zrejme by však po tomto ťahu prišiel o svoj status mládeži neprístupnej postavy. Zdá sa, že z tohto plánu zišlo a Ryan Reynolds bude tým istým Wadeom Wilsonom/Deadpoolom, na akého sme boli zvyknutí.

Zaujímavosťou je, že snímka dostane prakticky úplne nový kreatívny tím. Na scenári pracujú sestry Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin a náhrada sa zrejme bude hľadať za režiséra druhého filmu, Davida Leitcha, ktorý pre svoju pracovnú vyťaženosť už asi nestihne výrobu ďalšieho filmu.

Oficiálny dátum premiéry zatiaľ nemáme. Fanúšikov však určite potešili aspoň vyššie spomenuté „omrvinky“.

Na záver, aby vám nebolo za Deadpoolom smutno, pridávame ešte jeden milý trailer na druhý film: