Svet pred dvoma dňami a Slovensko včera (a nás až dnes) obletela správa, že nový film s Jamesom Bondom predsa len bude. Mnohí z vás pravdepodobne ani nevedeli, že ďalšie pokračovanie je ohrozené. Aj keď samotné nakrúcanie je zväčša v rukách britských produkčných spoločností opraty (a licenciu) drží štúdio MGM, ktoré sa už možno aj desaťročia potáca na okraji krachu. Nepomohli ani viaceré odpredaje a príchody nových (častokrát aj veľmi veľkých) investorov. Viackrát sme o tom písali aj my.

Posledná kríza bola zdá sa aspoň dočasne zažehnaná, a tak sa môže rozbehnúť nakrúcanie v poradí už 23. filmu o agentovi jej veličenstva, Jamesovi Bondovi. Informácií je zatiaľ poskromne. Vo svojich úlohách sa vrátia Daniel Craig a Judy Dench. O scenár sa postará dvorný scenáristka Bondoviek Neal Purvis. Na konte má okrem dvoch dielov s Craigom aj staršie Jeden svet nestačí a Dnes neumieraj. Réžia bola tentokrát zverená Samovi Mendesovi. Je to zaujímavý výber. Mendes zatiaľ nemá na konte veľa snímok, ale jeho tvorba je pestrá. Séria sa tak po čase vracia do rúk britského režiséra.

Žiadne ďalšie podrobnosti nie sú známe. Predpokladá sa však, že James Bond bude pokračovať v boji proti tajomnej organizácii, ktorej dve chápadlá odťal v predchádzajúcich častiach. Premiéra je naplánovaná na 9. november 2012.