Prešlo ešte len pár dní od uvedenia premiéry filmu Da Vinciho kód a Sony Pictures už rozmýšľajú o spracovaní ďalších príbehov od Dana Browna. Niet divu spolupráca s týmto autorom sa ukázala byt výnosná pre obe strany, nielen čo sa škandálov týka.

Predlohou najnovšieho filmu má byť román Anjeli a démoni z vatikánskeho zákulisia. Štúdia už podpísali zmluvu s oscarovým scenáristom Akivom Goldsmanom, ktorý je zodpovedný aj za adaptáciu Da Vinciho kódu. Sony chce okrem tohto sfilmovať aj ďalšie Danovo dielo, ktoré ešte nevyšlo. Vo všetkých dielach je titulnou postavou profesor symbológie Robert Langdon. Štúdio zatiaľ nepotvrdilo, či sa v hlavnej úlohe predstaví opäť Tom Hanks.

Tvorcovia filmu evidentne nepozerajú na kritiky, ktoré sa vznášali nad filmom pred i po premiére, ale skôr sa riadia tržbami v pokladniach kín. Za prvý víkend totiž zarobil celosvetovo 224 miliónov dolárov, a stal sa tak druhým finančne najúspešnejším debutom vôbec. Niečo podobné sa dá očakávať aj od pripravovaných projektov.