/Legendárny Francis Ford Coppola, režisér kultovej mafiánskej trilógie The Godfather či kultovej vojenskej drámy Apocalypse Now, sa po ôsmich rokoch od Čarodejníka z roku 1997 vracia na režisérsku stoličku. Tentokrát sa pre zmenu nejedná o žiadny veľký projekt či výrazný prelom v histórií kinematografie.

Coppola začne točiť príbeh profesora, ktorý sa brutálne zmení pri istom incidente po prevrate pred Druhovou svetovou vojnou. Stáva sa štvancom a je prenasledovaný po zničených územiach Švajčiarska, Rumunska, Malty či Indie.

Coppola si celý film financuje sám, a ako predloha mu bude slúžiť rovnomenná kniha Youth Without Youth od Rumunského spisovateľa Mircea Eliadea. Coppola si režisérsku odmlku vynahrádza „trojúlohou“, keď bude plniť úlohu režiséra, scénaristu a spoluproducenta (s Fredom Roosom -Stratené v preklade) v jednej osobe. Hlavnú rolu si zahraje Tim Roth a sekundovať mu budú v Hollywoode nie príliš známe mená ako Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, ktorý si nedávno zahral rolu Adolfa Hitlera V páde tretej ríše či Marcel Lures. Natáčať sa začalo už dnes v metropole Rumunska, v Bukurešti.